back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Πάσχα στο σπίτι» με αγαπημένα μιούζικαλ

Διαβάστε επίσης

Φέτος το Πάσχα που μένουμε σπίτι, έχουμε την ευκαιρία να δούμε ξανά αγαπημένα μιούζικαλ. Ο χορός, το τραγούδι και οι ρομαντικές στιγμές δίνουν τον γιορτινό τόνο που χρειαζόμαστε στην δύσκολη καθημερινότητα.

 

Αστείο Μουτράκι (Funny Face 1957)

Η Τζο Στόκτον (Όντρεϊ Χέπμπορν) υπάλληλος βιβλιοπωλείου θεωρεί τον κόσμο της μόδας μία ανοησία, έως ότου την ανακαλύψει ο διάσημος φωτογράφος Ντικ Έιβερι (Φρεντ Αστέρ), ο οποίος την πείθει να γίνει μοντέλο μόδας κι ένα ταξίδι στο Παρίσι θα της αλλάξει τη ζωή. Φινέτσα και ρομαντισμός στο Παρίσι με την υπογραφή του σκηνοθέτη Στάνλεϊ Ντόνεν και την υπέροχη μουσική του Τζορτζ Γκέρσουιν. Τα κοστούμια σχεδίασε ο Ιμπέρ ντε Ζιβανσί. H ταινία ήταν υποψήφια για 4 Όσκαρ Σεναρίου, Σκηνογραφίας, Φωτογραφίας και Κουστουμιών. Επίσης ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα 1957.

West Side Story (1961)

Το West Side Story αποτελεί μεταφορά της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50, μέσα από την διαμάχη δύο αντίπαλων συμμοριών, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς. Πρωταγωνιστούν οι Νάταλι Γουντ, Ρίτσαρντ Μπέιμερ, Ρίτα Μορένο, Τζορτζ Τσακίρης και Ρας Τάμπλιν. Την υπέροχη μουσική της υπογράφει ο Λέοναρντ Μπερνστάιν. Έγινε η δεύτερη εμπορικότερη της χρονιάς στις Η.Π.Α., έλαβε 11 υποψηφιότητες και απέσπασε 10 βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Μαίρη Πόπινς (Mary Poppins 1964)

Η Τζούλι Άντριους ερμηνεύει τον ρόλο μιας αξιαγάπητης γκουβερνάντας με μαγικές ικανότητες που επισκέπτεται το σπίτι μιας προβληματικής οικογένειας προκειμένου να συνεισφέρει στην βελτίωση της ζωής των μελών της. Η παραγωγή ανήκει στον Γουόλτ Ντίσνεϊ και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρόμπερτ Στίβενσον. Η μουσική και τα τραγούδια γράφτηκαν από τους αδελφούς Σέρμαν. Η ταινία ήταν υποψήφια για 13 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε 5 βραβεία, χαρίζοντας το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στη Τζούλι Άντριους στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.

La La Land (2016)

Ο Σεμπάστιαν (Ράιαν Γκόσλινγκ) πιανίστας και λάτρης της τζαζ και η Μία (Έμμα Στόουν) που φιλοδοξεί να γίνει ηθοποιός συναντιούνται και ερωτεύονται στο Λος Άτζελες. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Ντάμιεν Σαζέλ και η υπέροχη μουσική του Τζάστιν Χόρβιτζ. Η ταινία που σάρωσε τα βραβεία και κέρδισε τις καρδιές των θεατών, αποτελεί φόρο τιμής στο κλασικό σινεμά της «χρυσής εποχής του Χόλιγουντ», ενώ ο τίτλος της παραπέμπει στο Λος Άντζελες (LA), καθώς και στην αγγλική φράση Lalaland. Υπήρξε υποψήφια για 14 Όσκαρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τιτανικού και το Όλα για την Εύα, κερδίζοντας τελικά 6, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου. Στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού είχε δύο υποψηφιότητες, με το City of Stars, τελικά να κερδίζει το Όσκαρ (και τη Χρυσή Σφαίρα λίγες μέρες νωρίτερα). Την ίδια χρονιά έλαβε και 7 Χρυσές Σφαίρες, ενώ κέρδισε και 5 BAFTA.

 

(Μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε τις ταινίες στο youtube)

M.B.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα