back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: Επαναπατρίζονται οι τελευταίοι επιβάτες κρουαζιερόπλοιου με κρούσματα στην Ουρουγουάη

Διαβάστε επίσης

Οι τελευταίοι από τους επιβάτες που παραμένουν πάνω σε ένα αυστραλέζικο κρουαζιερόπλοιο, αγκυροβολημένο στ’ ανοιχτά του Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη, θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ με ειδική πτήση τσάρτερ.

Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει στις ακτές του Μοντεβιδέο καθώς βρέθηκαν κρούσματα του κορωνοϊού. Μεταξύ των επιβατών που βρίσκονται πάνω στο Greg Mortimer είναι και έξι Αμερικανοί. Όλοι τους θα μεταφερθούν με ειδική πτήση που οργανώνει η εταιρεία κρουαζιέρων Aurora Expeditions.
Συνολικά πάνω στο κρουαζιερόπλοιο παραμένουν 25 επιβάτες (μεταξύ των οποίων είναι επίσης πέντε Βρετανοί και μία Γαλλίδα) και 80 μέλη του πληρώματος. Το Σάββατο περίπου 100 Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί αναχώρησαν με ειδική πτήση για τη Μελβούρνη. Το πλοίο που ανήκει στην Aurora Expeditions αγκυροβόλησε στα ανοιχτά του Μοντεβιδέο στις 27 Μαρτίου, καθώς τουλάχιστον 128 άνθρωποι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Οκτώ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ουρουγουάης όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή τους. Οι πέντε από αυτούς νοσηλεύονται ακόμη.
Το ειδικό, ιατρικό αεροσκάφος θα απογειωθεί σήμερα για το Μαϊάμι της Φλόριντας. Οι Ευρωπαίοι επιβάτες στη συνέχεια θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις για να επιστρέψουν στις χώρες τους. Οι 80 ναυτικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, αναμένοντας τις μελλοντικές αποφάσεις της εταιρείας.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα