back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χιλιάδες μάσκες προστασίας για τους δημότες Νίκαιας – Ρέντη

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες πάνινες μάσκες προστασίας κατασκεύασαν εθελοντές δημότες του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, δουλεύοντας με μία ραπτομηχανή από το σπίτι τους συνδράμοντας στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας και προσφέροντας βοήθεια στους συμπολίτες τους.

«Σε αυτό τον αγώνα ενάντια στην πανδημία κανένας δεν περισσεύει» δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης.
«Με συνέπεια και ευαισθησία εθελοντές ενεργοποιήθηκαν με αποτέλεσμα την παραγωγή 5000 μασκών. Δεν είναι η πρώτη φορά που εθελοντές ανταποκρίνονται σε μια κοινωνική δράση, αλλά είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν τόσο παρεμβατικά για να προασπίσουν το υπέρτατο αγαθό: την ζωή.
Αυτή η ανιδιοτελής προσφορά με επίκεντρο τον άνθρωπο αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης χωρίς να παραμένει σε ένα θεωρητικό πλαίσιο, αλλά περνά άμεσα στην πράξη.
Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δράση αλτρουισμού ενάντια όχι μόνο στον ιό, αλλά και στην κοινωνική απομόνωση».
Σημειώνεται ότι το κόστος κατασκευής και τον συντονισμό ανέλαβε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ), ενώ η Δημοτική Αρχή θα μεριμνήσει, ώστε οι μάσκες να μοιραστούν σε όλη την πόλη. Ουσιαστική ήταν και η συμβολή της ομάδας ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη η οποία φρόντισε για την ασφαλή συσκευασία των μασκών.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα