back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τζούντο: Θετικοί στον κορονοϊό 16 αθλητές στην ομοσπονδία Ιαπωνίας

Διαβάστε επίσης

Επτά ακόμη άτομα από την ομοσπονδία Τζούντο της Ιαπωνίας (AJJF) βρέθηκαν θετικά σε COVID-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην ομοσπονδία να ανέβει στους 16.

Η ομοσπονδία τζούντο της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι είναι 12 άνδρες και 4 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Σόγια Νακαζατο. Σχεδόν τα μισά από τα 39 μέλη της ομοσπονδίας είναι θετικοί. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, 24 είχαν αναπτύξει συμπτώματα του ιού που προκαλεί πνευμονία, και 18 εξετάστηκαν.

Ο πρόεδρος της AJJF Γιασουρίτο Γιαμασίτα, επίσης επικεφαλής της ιαπωνικής Ολυμπιακής επιτροπής, ζήτησε συγνώμη για την κατάσταση, αναφέροντας ότι «ανεπαρκή μέτρα» λήφθησαν για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, σε πρώιμο στάδιο.

Το πρώτο θετικό κρούσμα στην AJJF επιβεβαιώθηκε στις 4 Απριλίου, τέσσερις ημέρες μετά από μια συνάντηση στην έδρα της ομοσπονδίας στο Τόκιο. Ωστόσο, η AJJF δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές πότε και πού είχαν προσβληθεί τα μέλη του προσωπικού. «Μπορεί να είναι μέσω επαφής εργασίας ή στο δρόμο για εργασία», είχε ανακοινωθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα