back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Πιθανό να καθυστερήσει η εκλογή του νέου προέδρου του CDU

Διαβάστε επίσης

Την πιθανότητα να αναβληθεί η εκλογή νέου προέδρου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίδας έως τον Δεκέμβριο, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η απερχόμενη ηγέτιδα του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ.

Το κόμμα ήδη ακύρωσε ένα ειδικό συνέδριο τον Απρίλιο στη διάρκεια του οποίου θα εκλεγόταν ο νέος πρόεδρος και η Κραμπ-Κάρενμπάουερ δήλωσε ότι μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό η εκλογή να αναβληθεί μέχρι το τακτικό συνέδριο του CDU τον Δεκέμβριο.
«Η εντύπωσή μου είναι ότι όσο το ειδικό συνέδριο πλησιάζει πιο κοντά στην ανάπαυλα του καλοκαιριού τόσο λιγότερο χρειαζόμαστε ένα συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν από το τακτικό», επεσήμανε.
Μέχρι στιγμής οι βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ο Άρμιν Λάσετ, με τον Νόρμπερτ Ρέτγκεν να θεωρείται αουτσάιντερ.
Η Κραμπ- Κάρενμπάουερ τόνισε εξάλλου ότι οι προετοιμασίες για το συνέδριο του Δεκεμβρίου προχωρούν κανονικά.
«Ελπίζουμε φυσικά η κατάσταση να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο στη Στουτγάρδη», δήλωσε.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα