back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν νομική βοήθεια στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα

Διαβάστε επίσης

Ένα νέο πρόγραμμα παροχής δωρεάν νομικής βοήθειας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας ενεργοποιεί ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα. Το πρόγραμμα «Όλες ασφαλείς» στοχεύει στην υποστήριξη των θυμάτων και τη μείωση των συνεπειών της ενδοοικογενειακής βίας, που γνωρίζει έξαρση σε όλο τον κόσμο, εν μέσω πανδημίας και περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος στις έκτακτες ανάγκες των γυναικών που υφίστανται βία, θέτει σε λειτουργία μια νέα γραμμή υποστήριξης. Οι γυναίκες μπορούν να καλέσουν στο 210-5210645, καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-16.00 ή/και να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected], με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας & Αντιμετώπισης Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων.

Στις γυναίκες θα παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική, συνδρομή στην υποβολή μήνυσης, δικαστική εκπροσώπηση) και ψυχοκοινωνική υποστήριξη (πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, πληροφόρηση & διασύνδεση με υπηρεσίες), από εξειδικευμένες δικηγόρους και ψυχολόγο/κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Διοτίμα.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί ανοιχτό τον «Ξενώνα Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους» όλο το εικοσιτετράωρο, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση των γυναικών σε συμβουλευτική, με την παραπομπή τους στα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Το Κέντρο Διοτίμα, που έχει καθοριστική συμβολή σε αυτή την νέα προσπάθεια, αποτελεί μη κερδοσκοπικό φορέα, εξειδικευμένο σε ζητήματα έμφυλης βίας. Κατά την πολυετή του δράση, από το 1989, έχει επιδιώξει σταθερά την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και τη συστηματική ανάδειξη των έμφυλων διακρίσεων.

Τα τελευταία 5 χρόνια πάνω από 2.800 γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας υποστηρίχθηκαν από το Κέντρο Διοτίμα (ψυχοκοινωνική και νομική βοήθεια), πάνω από 500 γυναίκες εκπροσωπήθηκαν σε δικαστήρια ενώ 700 γυναίκες και άντρες συμμετείχαν σε ομάδες ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία.

«Ο εγκλεισμός πολλαπλασιάζει και διογκώνει τα προβλήματα σε κάθε σπίτι. Ο Δήμος των Αθηναίων ενώνει τις δυνάμεις του με φορείς και επιστήμονες που βοηθούν στη διαχείριση των προβλημάτων αυτών. Είναι σημαντικό, αυτές τις ώρες, να είμαστε παρόντες σε κάθε σπίτι που μας έχει ανάγκη. Δίπλα σε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα