back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Η Κίνα «δεν επιθυμεί έναν πόλεμο προπαγάνδας», όπως την κατηγορεί ο γερμανικός Τύπος

Διαβάστε επίσης

Η Κίνα, που κατηγορείται από τη Γερμανία ότι αποπειράται να επηρεάσει υψηλά ιστάμενους για να μιλήσουν θετικά σχετικά με το πώς χειρίσθηκε την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε πως «δεν επιθυμεί έναν πόλεμο προπαγάνδας».

Χθες η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη έγγραφο του γερμανικού ΥΠΕΞ, ισχυρίσθηκε πως Γερμανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και στελέχη γερμανικών υπουργείων κλήθηκαν «να εκφρασθούν με θετικούς όρους για τη διαχείριση των Κινέζων στην πανδημία».

Η Κίνα είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την διεθνή συνεργασία κατά του κορονοϊού

Στην σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, το κινεζικό ΥΠΕΞ δήλωσε από την πλευρά του πως η χώρα είναι αποφασισμένη να «ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία κατά της πανδημίας».
«Στόχος μας είναι προστατεύσουμε με τον καλλίτερο τρόπο τη ζωή και την υγεία του πληθυσμού μας και να διατηρήσουμε την παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια κι όχι να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους άλλους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο.

Στο στόχαστρο πολλών χωρών βρίσκεται η Κίνα

Η Κίνα κατηγορείται από πολλές χώρες πως μετά την καταπολέμηση του κορονοϊού, που ξεκίνησε από τη χώρα αυτή τον περασμένο Δεκέμβριο κι εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο, χρησιμοποιεί για προπαγανδιστικούς σκοπούς τη βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και σε ιατρικό προσωπικό, που αποστέλλει σε ιδιαίτερα πληγείσες χώρες.
Όπως τονίζει το γερμανικό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, το Πεκίνο πασχίζει να θέσει υπό αμφισβήτηση πως η πανδημία ξεκίνησε από την Κίνα και να προβάλει ιδιαίτερα τη βοήθεια προς τις χώρες της Δύσης «προκειμένου να παρουσιάσει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ως αξιόπιστο και άξιο εμπιστοσύνης εταίρο τους».
«Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από επαίνους, ούτε και να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο προπαγάνδας», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το κινεζικό ΥΠΕΞ.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα