back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυστηροί έλεγχοι σε πόλεις, χωριά, λιμάνια, διόδια και οδικό δίκτυο ενόψει του Πάσχα – Ποιοι εξαιρούνται

Διαβάστε επίσης

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι σε λιμάνια και διόδια βρίσκονται σε πλήρη εξελιξη , στο πλαίσιο στο προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.  Μπλόκα στα διόδια των εθνικών οδών, στους παράδρομους και σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας. Επιτήρηση από αέρος, με drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος . Αυστηροί έλεγχοι θα διενεργούνται ταυτόχρονα στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και των ΚΤΕΛ, ενώ το Λιμενικό Σώμα θα ελέγχει όλους ανεξαιρέτως τους πορθμειακούς σταθμούς. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα υπάρχουν και συνεχείς περιπολίες τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και σε μικρότερες πόλεις, καθώς και σε χωριά για την αποτροπή τυχόν συγκεντρώσεων πολιτών, ειδικά την Κυριακή του Πάσχα.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για το Πάσχα, που υλοποιείται από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, περιλαμβάνει μια σειρά αυστηρών μέτρων που εφαρμόζονται σε 24ωρη βάση για την αποτροπή της μετακίνησης όσων τυχόν επινοήσουν διάφορες μεθόδους για να σπάσουν την καραντίνα, λόγω του κορονοϊού και προσπαθήσουν να μεταβούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Αναλυτικότερα, η μετακίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά. Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.

Για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 απόπλοι πλοίων, 1 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από τις 22/03 έως 29/03 στους χώρους αρμοδιότητας του λιμενικού σώματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις.

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας, ο περιορισμός των μετακινήσεων με τα πλοία της ακτοπλοΐας δεν περιλαμβάνει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του λιμενικού σώματος που συμμετέχουν σε δράσεις και επιχειρήσεις σε νησιά, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους. Επίσης, τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που εργάζονται σε νησί. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό του ΕΟΔΥ, αλλά και τους μετακινούμενους για λόγους έκτακτης ανάγκης εφόσον τούτο αποδεικνύεται από τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι και στα διόδια-Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Τετάρτης  μπλόκα της Αστυνομίας και της Τροχαίας, έχουν τοποθετηθεί σε σημεία ελέγχου σε όλα τα Διόδια της χώρας, στις Εθνικές Οδούς, στους παραδρόμους και στους εθνικούς περιφερειακούς δρόμους προς και από τα αστικά κέντρα. Παράλληλα, θα υπάρχει και επιτήρηση από αέρος, με drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

«Οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, τα μέτρα είναι για το καλό τους, αλλά και για το καλό όλων μας», τονίζει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Σπυρίδων Λάσκος, μιλώντας στο ΑΠΕ . Παράλληλα,  αυστηροί έλεγχοι θα διενεργούνται και στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και στα ΚΤΕΛ.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  συνεχείς θα είναι οι περιπολίες τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στις μικρότερες πόλεις, καθώς και τα χωριά για την αποτροπή τυχόν συγκεντρώσεων πολιτών, ειδικά την Κυριακή του Πάσχα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα