back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πομπέο: Περιμένουμε από την Γερμανία συντονισμένη επανεκκίνηση της οικονομίας

Διαβάστε επίσης

«Από την Γερμανία θέλουμε συντονισμένη επανεκκίνηση της οικονομίας», δήλωσε ο Μάικ Πομπέο. Ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση, τόνισε πως χρειάζεται κοινή απάντηση σε οικονομικό επίπεδο.

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την γερμανική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που περιμένουμε από την Γερμανία είναι να κάνει αυτό που κάνουμε εδώ και πολλές δεκαετίες μαζί: να δώσει συντονισμένη απάντηση, να προωθήσει τη συντονισμένη επανεκκίνηση της οικονομίας», ανέφερε ο Πομπέο στην εφημερίδα Bild.

Παράλληλα τόνισε πως οι δύο χώρες ανταλλάσσουν «με μεγάλη διαφάνεια» και συστηματικά πληροφορίες, «προκειμένου να στηρίξουμε τους πολίτες μας σε αυτή την κρίση και να διαφυλάξουμε την ευημερία μας». Μέχρι τώρα, «έχουμε εξαιρετική συνεργασία και δεν περιμένω αυτό να αλλάξει στο μέλλον», αναφέρει.
Πομπέο: Πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση από άλλες χώρες για τον κορονοϊό

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε συνεργασία με ηγέτες σε όλον τον κόσμο και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλες τις χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παραπληροφόρησης κατά την κρίση του κορονοϊού, υπογραμμίζει ότι ο κόσμος χρειάζεται διαφάνεια και έγκυρα στοιχεία.

«Το να υπονομεύεται αυτό με τη διασπορά παραπληροφόρησης, σε αυτή την υγειονομική κρίση, συνιστά σοβαρή απειλή. Κάθε χώρα που επιδίδεται σε παραπληροφόρηση θέτει σε κίνδυνο την ζωή όχι μόνο των ίδιων των πολιτών της, αλλά και των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο», λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την αντιμετώπιση χωρών όπως το Ιράν, η Βενεζουέλα και η Βόρεια Κορέα από την Ουάσιγκτον, ο κ. Πομπέο επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες εμποδίζουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. «Οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράν, στην Βενεζουέλα, ακόμη και στην Βόρεια Κορέα», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, όσον αφορά την Ιταλία, χώρα καταγωγής του, ο Πομπέο εκφράζει την συμπάθειά του και κάνει λόγο όχι απλώς για οικονομική βοήθεια, αλλά για «τεράστιες εμπορικές σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών. «Ο ιταλικός λαός πρέπει να ξέρει ότι ο λαός των ΗΠΑ στέκει στο πλευρό του. Θα βοηθήσουμε να πολεμήσουμε την ασθένεια και θα κάνουμε το παν προκειμένου να επανεκκινήσει η ιταλική οικονομία, όταν ξεπεραστεί η κρίση», προσθέτει.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα