back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέρκελ για κορονοϊό: Συγκρατημένα αισιόδοξη – αξιοποίηση ευρωπαϊκών εργαλείων για την οικονομία

Διαβάστε επίσης

Συγκρατημένα αισιόδοξη φάνηκε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο για την πορεία του κορονοϊού στη Γερμανία, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει λόγος να αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για την άρση τους.

«Η καμπύλη του κορονοϊού στη Γερμανία δείχνει τάσεις επιπέδωσης», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος. Επεσήμανε, εντούτοις: «Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι (στην τήρηση των μέτρων). Η κατάσταση παραμένει εύθραυστη. Μπορούμε πολύ εύκολα να καταστρέψουμε ό,τι έχουμε πετύχει».«Δεν πρέπει να συμπεριφερθούμε επιπόλαια, δεν πρέπει να επαναπαυθούμε», τόνισε, εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών και ενόψει του Πάσχα, «παρασυρόμενοι από τον καλό καιρό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μέρκελ επεσήμανε ότι μπορεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στη Γερμανία να παρουσιάζει επιβράδυνση, υπογράμμισε, εντούτοις, ότι παραμένει άγνωστο πώς θα περάσει η χώρα στην επόμενη φάση και τί συνέπειες θα μπορούσε να έχει μία χαλάρωση των μέτρων. Τόνισε ότι τους επόμενους μήνες θα συνεχίσει όλος ο πλανήτης να ζει με τον κορονοϊό, επομένως, μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, όλοι οφείλουν να τηρούν μέτρα, όπως η αποφυγή χειραψίας.

Απαραίτητη η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Ερωτηθείσα για την κριτική του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, αναφορικά με το έλλειμμα αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η καγκελάριος απάντησε: «Συμφωνούμε ότι πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη. Η Γερμανία είναι υποχρεωμένη και διατεθειμένη να παράσχει βοήθεια. Οι εξελίξει θα είναι καλές για τη Γερμανία, εάν είναι καλές και για την Ευρώπη».

Αναφερόμενη στη σημερινή νέα συνεδρίαση του Eurogroup, εξέφρασε την ελπίδα για επίτευξη συμφωνίας, λέγοντας: «αυτό θα ήταν ένα θετικό μήνυμα». Τόνισε ότι η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη και πως θα αξιοποιηθούν εργαλεία όπως η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης από τον ESM και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα