back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Formula 1: Σκέψεις για αγώνες χωρίς θεατές

Διαβάστε επίσης

Το σενάριο να διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 μπροστά σε άδειες εξέδρες εξετάζουν οι υπεύθυνοι της διοργανώτριας αρχής.

Η Formula 1 εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, πιθανότατα στην Ευρώπη, μόλις η σεζόν, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεκινήσει. Το εναρκτήριο GP στην Αυστραλία στις 15 Μαρτίου ακυρώθηκε και κάθε αγώνας μέχρι το γαλλικό Grand Prix στις 28 Ιουνίου έχει αναβληθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Ρος Μπράουν δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του Sky Sports ότι «μια σεζόν μεταξύ οκτώ και 19 αγώνων θα μπορούσε να είναι ακόμα δυνατή». «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το ενδεχόμενο…κλειστών αγώνων. Πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε τους ανθρώπους εκεί, πώς θα τους προστατεύαμε, πώς θα επιστρέφαμε», είπε. «Κάθε αλλαγή συζητείται.»

Το Grand Prix στο Μπαχρέιν τον προηγούμενο μήνα συζητήθηκε να διεξαχθεί χωρίς θεατές, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, προτού αναβληθεί.Η Formula 1 έχει προσπαθήσει, μετά την διακοπή της να καθορίσει ένα νέο πρόγραμμα, που θα μπορούσε να έχει αγώνες σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα και στο νέο έτος.

Ο Μπράουν ανέφερε ότι η ασφάλεια και τα ταξίδια ήταν μεγάλα ζητήματα και ότι επίσης το ξεκίνημα στην Ευρώπη είναι μία πιθανότατα ακόμη και αν ένα μεγάλο μέρος της ηπείρου είναι σήμερα σε καραντίνα, καθώς οι χώρες αγωνίζονται να περιορίσουν τον ιό.
«Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον όπου οι ομάδες έρχονται με καθορισμένο σχέδιο, να έχουμε εξασφαλίσει ότι όλοι έχουν εξεταστεί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κανέναν και έχουμε έναν αγώνα χωρίς θεατές», πρόσθεσε ο Μπράουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα