back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαρκείς έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας μαζί με την ΕΛΑΣ

Διαβάστε επίσης

Με αμείωτη ένταση πραγματοποιούνται σε 24ώρη βάση οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, για την τήρηση των μέτρων προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας από τους πολίτες προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοιού. «Οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας με υπευθυνότητα στο έργο τους πραγματοποιούν ελέγχους σε 10ωρες βάρδιες μακριά από τις οικογένειες τους», δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος.

Όσον αφορά το εάν καταγράφονται από την ημέρα περιορισμού της κυκλοφορίας περιστατικά παραβάσεων, ο κ Κορομάντζος μιλά για ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιων που επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του κοινωνικού συνόλου που εφαρμόζει με ευλάβεια τα μέτρα από την πρώτη μέρα. « Σε γενικό κανόνα, βάσει των ελέγχων μας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναίων εφαρμόζει κατά γράμμα τα επιβαλλόμενα μέτρα, με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων ή των sms στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ οι περισσότεροι φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο κ. Κορομάντζος μέσω του 9.84 αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους εκείνους που ανήκουν στην συντριπτική πλειοψηφία και επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση με την τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά για το που εντοπίζονται προβλήματα από τους έως τώρα ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας, δήλωσε ότι « την πρώτη περίοδο, δηλαδή πριν τον περιορισμό της κυκλοφορίας, υπήρξαν προβλήματα σε πλατείες και σε άλση από συγκεντρωμένο κόσμο. Στην παρούσα φάση εντοπίζονται μικροπροβλήματα κυρίως σε δρόμους της Αθήνας, με παραβάσεις από ελάχιστους που όπως φαίνεται θέλουν να επιδεικνύουν αδιαφορία στην εφαρμογή των μέτρων, αδιαφορώντας πρώτα απ όλα για την υγεία τους και για τους συμπολίτες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων χώρων.

Κώστας Κορελης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα