back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Ανεξάντλητο «μενού» για χάρη της εργοδοσίας τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

«Το πακέτο των ΠΝΠ για τα δήθεν μέτρα στήριξης της κυβέρνησης λόγω κορονοϊόυ είναι ένα ανεξάντλητο αντεργατικό μενού για χάρη της εργοδοσία», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή με τα κυβερνητικά μέτρα δεκάδες επιχειρήσεις ξεφορτώνονται εργατικό προσωπικό με την αναστολή συμβάσεων.

Η μόνη σωστή πρόταση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ είναι η απαλλαγή από τις υποχρεώσεις των επόμενων μηνών για τους μισθωτούς και χαρακτήρισε ψίχουλα το επίδομα των 800 ευρώ.

Αναφερόμενος στους υγειονομικούς κανόνες για τους μετανάστες που ζουν στις δομές ο κ Κουτσούμπας ζήτησε επίταξη ξενοδοχείων, προκειμένου να μην συνωστίζεται τόσος μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων και για την προστασία των ιδίων αλλά και για τον γενικότερο πληθυσμό.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα τι θα κάνει με τις πανελλαδικές, να ανακοινώσει μείωση της ύλης, να αποκλείσει το σενάριο διεξαγωγής τον Σεπτέμβριο και να μην δώσουν προαγωγικές εξετάσεις οι μαθητές σε γυμνάσια και λύκεια. Ζήτησε δε να δοθούν τάμπλετ σε όλα τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα