back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Στο μέλλον παρέπεμψε τις κυρώσεις Κίνα – Π.Ο.Υ. ο Πομπέο

Διαβάστε επίσης

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε πως είναι πρόωρο να γίνει δημόσια συζήτηση για τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Κίνα εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εμμένει στην άποψη πως το Πεκίνο δεν ενημέρωσε έγκαιρα την Ουάσινγκτον για το εύρος και τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού, την ώρα βέβαια που ο πρόεδρος Τραμπ τον έπαιρνε αψήφιστα.

Ο Πομπέο έχει επικρίνει επανειλημμένα την Κίνα εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και τοποθετήθηκε εκ νέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Τραμπ. Ερωτηθείς ποιες συνέπειες θα αντιμετωπίσει η Κίνα, ο Μάικ Πομπέο απάντησε: «Δεν είναι αυτή η ώρα για την τιμωρία. Αλλά είναι ώρα για σαφήνεια και διαφάνεια».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επιβεβαίωσε πως επανεξετάζεται το ζήτημα της συμβολής των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ), που ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε «να αναστείλει» την προηγουμένη. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ώρα να συζητηθεί αλλαγή ηγεσίας στον ΠΟΫ.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Πομπέο ενημέρωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση επαναπάτρισε 50.000 Αμερικανούς που είχαν αποκλειστεί σε διάφορες χώρες του κόσμου εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας και θα επαναπατρίσει αρκετές χιλιάδες ακόμη. Οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο παραμένουν ανοικτές, θύμισε.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα