back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Covid-19: Δύο νέα θύματα στην Κίνα, 63 κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Άλλοι δύο άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη στην Κίνα. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας, ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων σε 3.335 από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και 63 νέα κρούσματα.

Από αυτά τα 61 είναι «εισαγόμενα», αφορούν δηλαδή ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό. Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 81.865. Δύο κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μεταξύ ταξιδιωτών ήταν ο υψηλότερος από την 25η Μαρτίου και ελαφρά αυξημένος από εκείνον της προηγουμένης (59).

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης εντός της κοινότητας έχει μειωθεί θεαματικά από τον Φεβρουάριο, οι αρχές επιμένουν πως απαιτείται ακόμη επαγρύπνηση για να αποφευχθεί αναζωπύρωση. Ο κορονοϊός, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στην πόλη Ουχάν της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019, είχε προσβάλλει ως χθες βράδυ πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το σύνολο των κρουσμάτων που το κινεζικό υπουργείο Υγείας αποκαλεί «εισαγόμενα» έφθασε τα 1.103 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Πρόκειται κυρίως για Κινέζους φοιτητές στο εξωτερικό που επαναπατρίστηκαν. Παράλληλα, τα νέα ασυμπτωματικά κρούσματα μειώθηκαν σε 56 από 137 μία ημέρα νωρίτερα, με τους ταξιδιώτες να αριθμούν περίπου τα μισά.

Ο περιορισμός των κατοίκων της Ουχάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι, ήρθη χθες για τους υγιείς, έπειτα από δύο και πλέον μήνες πλήρους αποκλεισμού της πόλης. Αν και στην Ουχάν αναφέρθηκαν μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στη μεγαλούπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, την οποία διαπερνά ο ποταμός Γιανγκτσέ, εντοπίζονται καθημερινά ασυμπτωματικοί φορείς. Η Ουχάν εξάλλου θρηνεί το 75% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα