back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ – 938 θάνατοι σε ένα 24ωρο – «Βελτιώνεται» η υγεία του Μπόρις Τζόνσον, λέει ο Ράαμπ

Διαβάστε επίσης

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στη Βρετανία. Στους 938 έφτασαν οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό covid-19 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός θανάτων από την πανδημία στη χώρα είναι τώρα 7.097.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς χθες ο συνολικός αριθμός ήταν 6.159.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown στην περιοχή αυτή της Βρετανίας θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, δήλωσε στην εικονική συνεδρίαση της τοπικής βουλής ότι δεν πρέπει να χαθούν οι μέχρι στιγμής κόποι, τη στιγμή που μόλις άρχισαν να αποδίδουν οι προσπάθειες.

Η Ουαλία αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς, και καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν ανησυχίες για αφίξεις ή μετακινήσεις πολιτών, τις επόμενες μέρες.

«Βελτιώνεται»  η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας τη Δευτέρα, «βελτιώνεται», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών παραμένει στην εντατική, όμως η κατάστασή του «βελτιώνεται», μπορεί να «κάθεται στο κρεβάτι του» και να «μιλάει» με γιατρούς και νοσηλευτές, είπε ο υπουργός Ρίσι Σούνακ.

Νewsroom Aθήνα 9.84 με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα