back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο κορονοϊός έκλεισε καταστήματα και έξω από το Λαϊκό νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης

Ρολά κατέβασαν, λόγω μεγάλης πτώσης του τζίρου, τρία καταστήματα που λειτουργούν εδώ και χρόνια έξω από το Λαϊκό νοσοκομείο και τα οποία πωλούν καφέ, τοστ, τυρόπιτες και άλλα είδη, κάνοντας συγχρόνως ντελίβερι στην γύρω περιοχή.

Οι ιδιόκτητες έλαβαν αυτή την απόφαση μετά την κάθετη πτώση του τζίρου τους, κατά 85%, αλλά και προβάλλοντας λόγους υγείας για τους ίδιους και το προσωπικό τους, μιας και όπως υποστηρίζουν τα καταστήματα τους είναι μόλις δίπλα στο νοσοκομείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο ενδεχόμενο να κολλήσουν τον φονικό ιό.

Κύριος λόγος η μεγάλη πτώση του τζίρου

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους καταστηματάρχες με γνώμονα το γεγονός ότι ο τζίρος τους είχε κάνει κατακόρυφη πτώση και ως αποτέλεσμα του περιορισμένου κέρδους να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αγορά με νέες παρτίδες προϊόντων και αντίστοιχα στην καταβολή του μηνιαίου μισθού στους υπαλλήλους που κάνουν ντελίβερι.

Ειδοποιούν με μηνύματα στις τζαμαρίες τους πελάτες τους

Το πρώτο από τα τρία καταστήματα έκλεισε από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοιού (16 Μαρτίου) και στην τζαμαρία του μαγαζιού παραμένει από τότε το μήνυμα που απευθύνει στους πελάτες του περί αναστολής της λειτουργίας του.
« Λάβαμε αυτή την απόφαση με απόλυτο αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και βάζοντας την υγεία των πελατών μας αλλά και των συνεργατών μας πάνω απ´όλα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μήνυμα θέλοντας οι ιδιοκτήτες να καταδείξουν ότι ένας ακόμη λόγος για το κλείσιμο αποτέλεσε ο συνωστισμός κόσμου ειδικά σε ένα κατάστημα που βρίσκεται λίγα μέτρα απέναντι από την είσοδο του νοσοκομείου.
« Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θα παραμείνουμε σπίτι μέχρι να τελειώσει η κατάσταση με τον κορονοίο . Ευχόμαστε καλό κουράγιο στο ηρωικό προσωπικό του νοσοκομείου και σε όλους σας», είναι το μήνυμα που απευθύνει το δίπλα κλειστό αντίστοιχο κατάστημα».

Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα

Κάτοικοι και περαστικοί δηλώνουν ότι οι επιπτώσεις λόγω του κορονοιού γίνονται μέρα με τη μέρα πιο εμφανείς, με τα εναπομείναντα ανοικτά καταστήματα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα λόγω της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου.

        

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα