back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Χάρης Θεοχάρης στον Αθήνα 9.84: «Δύσκολη και μεταβατική χρονιά για τον τουρισμό μας»

Διαβάστε επίσης

08-04-2020

«Αρχισε πολύ καλά το πρώτο δίμηνο της χρονιάς, με εισπράξεις 1,2 δις ευρώ. Τώρα όμως έχουμε μηδενισμό της τουριστικής κίνησης  και δεν μπορούμε  να μιλάμε για τους αρχικούς στόχους» είπε στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Σημείωσε μάλιστα, την κρισιμότητα του υγειονομικού υπόβαθρου.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε για  μια δύσκολη, μεταβατική χρονιά. «Το πρώτο βήμα είναι τι κάνει η χώρα για το στόχο εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα.Το δεύτερο, σχετίζεται με την υγειονομική ασφάλεια, ώστε να ανοίξουν οι πύλες εισόδου και να αισθανόμαστε ασφαλείς τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για εμάς τους ίδιους.»

Ο υπουργός χαρακτήρισε ναρκοπέδιο για τον τουρισμό το ενδεχόμενο να ανοίγουν τα σύνορα κατά περίπτωση και αναλόγως των επιστημονικών εκτιμήσεων για το ρίσκο από κάθε χώρα. «Εμείς επιμένουμε σε αυστηρό πλαίσιο ελέγχων, που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε οριζόντια και για όλους τις πτήσεις» τόνισε.

Αναφερόμενος στο βάουτσερ 18μηνης διάρκειας, το χαρακτήρισε σημαντικότατο εργαλείο marketing για την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι όλα τα πακέτα είναι ακόμα σε φάση σχεδιασμού, εν αναμονή αποφάσεων καθώς ακόμα δίνεται η μάχη στο υγειονομικό πεδίο.

Τέλος, για τα μέτρα στήριξης είπε ότι «Δεν πρέπει να πάμε νωρίς σε ανακοινώσεις, διακινδυνεύοντας την τελική μάχη.»

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα