back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Παππάς: Ασύμβατη με τις ανάγκες της οικονομίας η κυβερνητική πολιτική

Διαβάστε επίσης

Στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο, ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος έκανε λόγο για κοστολογημένες προτάσεις.

«Τώρα πρέπει να γίνει η διοχέτευση 26 δισ. στην πραγματική οικονομία. Το βάθος και η διάρκεια της κρίσης, που λένε οι κυβερνητικοί, εξαρτάται και από την κυβερνητική πολιτική. Αν μείνουμε στην πολιτική της αδράνειας – που υποστηρίζει ο ΣΕΒ- θα έχουμε οδυνηρά αποτελέσματα. Είναι ολέθρια η τακτική αυτή» σημείωσε ο κ. Παππάς, ενώ υποστήριξε ότι τα κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση είναι δυστυχώς αντίστροφα από αυτά που θα έπρεπε. «Δηλαδή προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις για να μπουν στις επιχορηγήσεις είναι να τεθούν σε αδράνεια. Είναι εκτεθειμένοι βαρύτατα, οι κλίμακες παρεμβάσεων άλλων χωρών είναι πιο ουσιαστικές» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, υπάρχουν δυο σοβαρά πλεονεκτήματα για την ελληνική οικονομία. «Μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και να τα διοχετεύσουμε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και επίσης έχουμε το μαξιλάρι του Τσίπρα. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ασύμβατη με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. Έχουν αγκαλιάσει την ατζέντα του ΣΕΒ» ανέφερε.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για το ευρωομόλογο των φτωχών, τονίζοντας ότι «είναι και μια πρόταση που αν υλοποιούνταν θα έσερνε και την Γερμανία σε μια κοινή λύση».

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Παππάς υποστήριξε πως « το ότι δεν έχουμε πολλά κρούσματα οφείλεται σε δύο παράγοντες,  πρώτον, στην γεωγραφική θέση, καθώς δεν χρειάζονται -όπως είπε- χιλιάδες μετακινήσεις καθημερινά όπως στην κεντρική Ευρώπη και δεύτερον στα μέτρα τα πήραμε μαζί με άλλες 20 χώρες.

«Στις 11 με 17 Μάρτη πήραμε όλα τα μέτρα. Υπήρξαν καθυστερήσεις όσον αφορά την εκκλησία, αλλά έχει πειθαρχήσει ο λαός και πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε τους ειδικούς» ανέφερε.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα