back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Eurogroup: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν – Αύριο η συνέχεια

Διαβάστε επίσης

Αύριο Πέμπτη θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Eurogroup η οποία ξεκίνησε χθες και εν μέσω αλλεπάλληλων διακοπών διήρκεσε 16 ώρες.

Οι υπουργοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία καθώς για συγκεκριμένα κράτη-μέλη υπάρχουν δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και θα πρέπει να συζητηθούν σε εθνικό επίπεδο.
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε το σύνολο της πρότασης της Κομισιόν καθώς και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Ο ESM αναμένεται να είναι το βασικό εργαλείο αμοιβαιοποίησης του ρίσκου δανειοδότησης εντός της Ευρωζώνης, ωστόσο δεν έχουν συμφωνηθεί οι όροι που θα προχωρήσει το εγχείρημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκάθι» εκτός των όρων του ESM αποτελεί και η διασφάλιση από πλευράς ορισμένων κρατών-μελών ότι η έκδοση αμοιβαίου χρέους δε θα μπορεί να επαναληφθεί μετά το πέρας της κρίσης.

Υπάρχουν ακόμα διαφορές μεταξύ των κρατών- ελών της ευρωζώνης, παρά τη σημαντική πρόοδο, αλλά εκτιμάται ότι θα καλυφθούν έως αύριο.

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αμέσως μετά την λήξη της 16ωρης συνεδρίασης .

Η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος πάνω σε ένα πιο φιλόδοξο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη μετέπειτα ανάταξη της οικονομίας. Υπάρχουν ακόμα διαφορές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο».

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα