back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έρχεται η περικοπή της ύλης – Προς ακύρωση οι προαγωγικές εξετάσεις – Έως 15/7 οι πανελλαδικές

Διαβάστε επίσης

Προς την απόφαση για ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και μείωση της εξεταστέας ύλης. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν έως τις 15 Ιουλίου.

Μιλώντας στο Mega η υπουργός Παιδείας Nίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με την ύλη που έχουν διδαχθεί οι μαθητές έως την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία και υπογράμμισε ότι οι Πανελλαδκές Εξετάσεις θα διεξαχθούν έως την 15η Ιουλίου με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ο μόνος λόγος να μην πραγματοποιηθούν έως τότε θα ήταν μόνο μία αρνητική εισήγηση του ΕΟΔΥ και του ΣωτήρηΤσιόδρα, προκειμένου να μην υπάρξει συγχρωτισμός στις τάξεις. Στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας εισήγηση της επιτροπής, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν σε ημερομηνία μετά τις 15 Ιουλίου, λόγω των πολλών προβλημάτων που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση.

Προς ακύρωση πάντως οδεύουν οι προαγωγικές εξετάσεις όπως αποκάλυψε εμμέσως η υπουργός Παιδείας, κάνοντας γνωστό ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί το πολύ στις επόμενες δύο ημέρες και θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν το σχολικό έτος, τις εξετάσεις και τη διδακτέα κι εξεταστέα ύλη. Η κ. Κεραμέως σε ερώτηση για τις προαγωγικές εξετάσεις ανέφερε ότι η απόφαση θα ληφθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής λοιμοξιολόγων και, όπως φαίνεται, δεν είναι εφικτή η διενέργεια τους.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, η κ. Κεραμέως δεν το απέκλεισε κατηγορηματικά, όμως σημείωσε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι έτοιμοι για περαιτέρω παράταση των περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας. Η υπουργός Παιδείας έκανε επίσης γνωστό ότι η απόφαση για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για το διάστημα που παραμένουν κλειστά δεν αφορά τους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας αλλά του υπουργείου Εργασίας.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα