back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χ. Θεοχάρης: Στη φάση του σχεδιασμού τα μέτρα στήριξης του τουρισμού

Διαβάστε επίσης

Για μία πολύ δύσκολη χρονιά στον τουρισμό μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Λαυράνο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Ξεκίνησε πολύ καλά το πρώτο δίμηνο αλλά οι υπόλοιποι μήνες έχουν ένα πλήρες πάγωμα και μηδενισμό της τουριστικής κίνησης. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς θα έχουμε μία δύσκολη και ανηφορική διαδικασία ανάκτησης. Όσο μπορούμε να ανακτήσουμε. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τους στόχους που είχαμε βάλει στην αρχή της χρονιάς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης διευκρινίζοντας ότι πρέπει πρώτα να ξέρουμε ποιο είναι το υγειονομικό υπόβαθρο. «Το πρώτο βήμα είναι το τι κάνει η χώρα για να βγει από τα περιοριστικά μέτρα και το δεύτερο σχετίζεται με την ασφάλεια με την οποία μπορούμε να ανοίξουμε τη σύνδεση της χώρας χωρίς να νιώθουμε φόβο για νέο κύμα κορονοϊού.

Αναφερόμενος στην εναλλακτική του να ανοίξουν τα σύνορα ξεχωριστά για την κάθε χώρα, ανάλογα με το ρίσκο, ανέφερε ότι είναι κάτι που οδηγεί σε ναρκοπέδιο για τον τουρισμό. «Εμείς επιμένουμε σε αυστηρό πλαίσιο ελέγχου το οποίο θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε οριζόντια και για όλους τις πτήσεις» τόνισε.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό σημείωσε ότι είναι ακόμα στην φάση του σχεδιασμού. «Λίγη υπομονή να σχεδιαστούν. Δεν είναι ακόμα η ώρα τους και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε και την λανθασμένη εντύπωση ότι τώρα όπου να ΄ναι, χαλαρώνουμε, κερδίσαμε. Η μάχη δίνεται ακόμα στο υγειονομικό πεδίο και δεν πρέπει να πάμε νωρίς σε ανακοινώσεις, να μη δοθεί η αίσθηση ότι κερδίσαμε και μετά να χαθεί η μάχη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα