back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Πιθανή επέκταση των μέτρων στήριξης και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στα μέτρα οικονομικής στήριξης και οι εργοδότες μικρών επιχειρήσεων που ταυτόχρονα είναι και εργαζόμενοι άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Ολομέλειας.

«Το έχουμε συζητήσει και το εξετάζουμε. Πολλά πράγματα είναι πρωτόγνωρα» τόνισε ο υπουργός, σε επισήμανση του προεδρεύοντα Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ότι κάποιες κατηγορίες δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργάδης εκτίμησε ότι το 2020 σίγουρα θα είναι χρονιά με ύφεση, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι μικρή η μεγάλη καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα κρατήσει η επέλαση του ιού. Χαρακτήρισε ωστόσο καλή είδηση ότι η Ελλάδα μπήκε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και πως διανύσαμε μια απόφαση δυόμιση χρόνων μπαίνοντας σε επενδυτική βαθμίδα, λέγοντας πως αυτό είναι μια πολύ ευοίωνη προοπτική για την επομένη μέρα. Τέλος υποστήριξε ότι μπορεί να μην είναι και τόσο χαμένη η χρονιά για τον τουρισμό.

Την ίδια ώρα, την ανάγκη η χώρα να φυλάξει δυνάμεις για το επόμενο οχτάμηνο στην οικονομία, καθώς ακόμη κανείς δεν γνωρίζει την ένταση και την έκταση της απειλής του κορονοϊού επεσήμανε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδη που χαρακτήρισε συντηρητικά τα μέτρα που ελήφθησαν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

« Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό, αλλά στην ομίχλη πολέμου δεν βλέπουμε πότε ο εχθρός θα πλησιάσει τόσο κοντά για να τον αντιμετωπίσουμε. Αν δώσουμε όλα τα χρήματα τώρα χωρίς σχεδιασμό για τις επιχειρήσεις τότε τα χρήματα δεν θα αξιοποιηθούν με βέλτιστο τρόπο» υποστήριξε ο κ Σκυλακάκης.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ακόμη υπάρχει αβεβαιότητα και σε σχέση με το ποιοι πλήττονται, χαρακτηρίζοντας τσουνάμι το φαινόμενο των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, ενώ προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο για τους μακροχρόνια ανέργους και επιμέρους πακέτα για τις επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τα έως τώρα μέτρα.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα