back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ζητούνται εθελοντές για τα Γηροκομεία της Αττικής εν μέσω πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό κάλεσμα για προσέλκυση εθελοντών, να προσφέρουν αποκλειστικά στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε όλο το φάσμα ειδικοτήτων που αυτές μπορεί να χρειάζονται, κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής. 

«Πρόκειται για ένα σενάριο αντιμετώπισης της κρίσης» λέει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Στέλιος Προσαλίκας. «Αν χρειαστεί οι δομές να μπορούν να αντλήσουν προσωπικό από τους συμμετέχοντες εθελοντές. Ήδη έχουν δηλώσει 42 άτομα στις 3 ημέρες, που απευθύναμε την πρόσκληση.  Λόγω της βαρύτητας της κρίσης της πανδημίας και των αυξημένων αναγκών του χώρου της Υγείας, που εξαντλούν τα αποθέματα της χώρας σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποστελέχωσης του προσωπικού τους που τυχόν θα βρεθεί θετικό στον κορωνοΪό, την ώρα που χαρακτηρίζεται απαραίτητη η συνέχιση λειτουργίας τους».

«Στην Περιφέρεια Αττικής οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν αβοήθητοι στην δύση της ζωής τους, όσο σκληρή κι αν είναι η μάχη ενάντια στον πανδημικό ιό. Σπεύδουμε να προβλέψουμε και να καλύψουμε κατά το δυνατόν αυξημένες και επείγουσες ανάγκες, και καλούμε, στυλοβάτες στον αγώνα μας, τους εθελοντές για τις ΜΦΗ του Λεκανοπεδίου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. 

Σε ποιούς απευθύνεται

Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε όσους μπορούν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, όσο και σε εξειδικευμένα στελέχη νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων για να προσφέρουν υπηρεσίες όπως: νοσηλευτική, ιατρική φροντίδα, μαγείρεμα, φύλαξη χώρου, συντροφιά, τηλεπικοινωνία με συγγενείς κ.α..

Μέτρα προστασίας

Οι εθελοντές για να μην επηρεάσουν κατά οποιοδήποτε τρόπο, την σχετική καραντίνα που έχουν επιτύχει οι μονάδες με την υλοποίηση των μέτρων της Περιφέρειας, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα υλικά προστασίας για τα οποία θα μεριμνήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Γραμμή Βοήθειας για την Πανδημία που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής στο 1110, όπου επίσης μπορούν να απευθυνθούν και οι κατά τόπους ΜΦΗ της Αττικής προσδιορίζοντας τις δικές τους ανάγκες.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα