back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του Μπόρις Τζόνσον – Παραμένει στην εντατική

Διαβάστε επίσης

Η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παραμένει σταθερή και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική για να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική για στενή παρακολούθηση. Έχει καλή διάθεση», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Μια κυβερνητική πηγή τόνισε πως δεν υπάρξει μέχρι αύριο περαιτέρω ενημέρωση για την ιατρική κατάσταση του πρωθυπουργού.Η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παραμένει σταθερή και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική για να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
«Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική για στενή παρακολούθηση. Έχει καλή διάθεση», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Μια κυβερνητική πηγή τόνισε πως δεν υπάρξει μέχρι αύριο περαιτέρω ενημέρωση για την ιατρική κατάσταση του πρωθυπουργού.

Δεν έχει πνευμονία

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δεν έχει πνευμονία.

«Λαμβάνει κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς υποβοήθηση. Δεν χρειάστηκε μηχανικό αναπνευστήρα ούτε μη επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη», τόνισε.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι ο ίδιος «παραμένει αισιόδοξος», σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Όπως εξήγησε, στο ενδεχόμενο που ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος αναπληρώνει τον πρωθυπουργό στα καθήκοντά του, αρρωστήσει, τότε θα αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, όπως προβλέπεται για τις αντικαταστάσεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης. Διευκρίνισε ακόμη ότι ο Ράαμπ δεν έχει την εξουσία να απολύει ούτε να προσλαμβάνει στην κυβέρνηση όσο αναπληρώνει τον πρωθυπουργό και ότι, εάν απαιτούνταν σύσκεψη του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας εν τη απουσία του πρωθυπουργού, επικεφαλής θα ήταν ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος θα είχε τις εξουσίες για να απαντήσει σε στρατιωτική απειλή (εάν συνέτρεχαν όλοι αυτοί οι λόγοι).

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα τερματισμού σύντομα του καθολικού lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, απάντησε ότι αυτή δεν είναι η στιγμή για να επικεντρωθεί η κυβέρνηση σε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξεκαθάρισε το ενδεχόμενο μιας παράτασης (η πρώτη επανεξέταση των μέτρων για τον κορονοϊό προβλεπόταν να γίνει στις 16 Απριλίου).

Η βασίλισσα Ελισάβετ ευχήθηκε στον Τζόνσον ταχεία ανάρρωση

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ευχήθηκε στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον «πλήρη και ταχεία ανάρρωση» και έστειλε ένα μήνυμα υποστήριξης στην έγκυο μνηστή του και στην οικογένειά του.

«Η βασίλισσα έστειλε ένα μήνυμα στην Κάρι Σίμοντς και στην οικογένεια Τζόνσον», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

“Η Μεγαλειότατη είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στις σκέψεις της και ότι ευχήθηκε στον πρωθυπουργό πλήρη και ταχεία ανάρρωση”, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Πλήρη ανάρρωση»

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσθέτει πως «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές ο κόσμος στέκεται ενωμένος σε αυτήν τη μάχη ενάντια στον Covid-19».

Νewsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από το το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα