back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπ. Οικονομικών: Πακέτο μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για τις ειδικές κοινωνικές ομάδες

Διαβάστε επίσης

Εκτός των κύριων μέτρων στήριξης ύψους 6,8 δισ. ευρώ για 800.000 επιχειρήσεις και 2,4 εκατομμύρια μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο μέσω 4 πακέτων οικονομικής ενίσχυσης, εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί και σε επέκταση των μέτρων στήριξης για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, μέσω πακέτου οικονομικών παρεμβάσεων.

Ειδικότερα αναμένεται να ανακοινωθεί

1) επέκταση των μειώσεων ενοικίου και για τα φοιτητικά διαμερίσματα .Το χρονικό διάστημα και το ποσό της μείωσης δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

2) θα αφαιρεθεί από τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων η πληρωμή για τις ημέρες που διακόπηκαν τα μαθήματα,για υπηρεσίες όπως μεταφορές με σχολικά και για διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες (γυμναστήρια κλπ)

3)θα επιδοτηθούν με 800 ευρώ και οι εργαζόμενοι με τίτλους κτήσης η με εργόσημο.

4) θεσμοθετούνται νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας από την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε ο αριθμός των ωφελούμενων από 35.000 να φτάσει τις 100.000 .Προτεραιότητα θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι.

5) θα χορηγηθούν άδειες ειδικού σκοπού σε γονείς που δεν είχαν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς(τα κρατούσαν οι παππούδες).

6) για φόρους και ασφαλιστικές οφειλές των οποίων η πληρωμή τους αναβάλλεται για μετά τον Σεπτέμβριο θα ισχύσουν ρυθμίσεις με αποπληρωμή τους μέχρι και έως 120 μηνιαίες δόσεις.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα