back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι και το επόμενο διήμερο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δήμοι του Πηλίου και των Σποράδων

Διαβάστε επίσης

Έως και την Τρίτη αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία που πλήττει την ανατολική χώρα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός τις βραδινές ώρες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμοι του Πηλίου και των Σποράδων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν μεγάλες περιοχές της Μαγνησίας και των Σποράδων, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο πλήττει την περιοχή. Μετά τη Σκιάθο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Σκόπελος στις Σποράδες και μεγάλες περιοχές του Πηλίου, όπως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Στη Σκόπελο, κυρίως στο δυτικό τμήμα του νησιού, η καταιγίδα ήταν σφοδρή κατά τη διάρκεια της νύχτας, διήρκησε περίπου 5 ώρες και επλήγησαν κυρίως η Γλώσσα, το Λουτράκι, το Έλιος, αλλά και η Χώρα. Το ύψος του βρόχινου νερού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, έφθασε τα 67mm.

Στους Δήμος Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου οι δρόμοι στις κωμοπόλεις και τα χωριά μετετράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια και μηχανήματα της ΠΕ Μαγνησίας μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές για να απομακρύνουν πέτρες και χώματα και να ανοίξουν τους δρόμους.

Το φράγμα Παναγιώτικο έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο της στάθμης του και παρουσιάζει υπερχείλιση με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι υδάτων να φεύγουν προς τα ρέματα με τεράστια δύναμη και εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι για νέες πλημμύρες.

Σημαντικά προβλήματα και στην Εύβοια. Από την σφοδρή νεροποντή κόπηκε στα δύο το χωρίο Πήλι, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν 15 οικογένειες και να εκκενωθούν σπίτια. Ο δρόμος που οδηγεί προς την παραλία Κορασίδα, στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου έχει υποχωρήσει.

Στη Σιθωνία εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Υπερχειλίσαν ρέματα και χείμαρροι, 3εις οικισμοί πλημμύρισαν, ενώ σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώνονται κατολισθήσεις. Τελείως αποκλεισμένο είναι το αγροτικό οδικό δίκτυο της Συκιάς.

Στην Ξάνθη η ισχυρή βροχή και οι θυελλώδεις ανέμους, προκάλεσαν αρκετές ζημιές. Ξηλώθηκαν σκεπές σε σπίτια, ξερηζώθηκαν αρκετά δέντρα, ενώ ανατράπηκαν και τρία φορτηγά.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Δευτέρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Hπείρου η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια έως 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν. Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα αρχικά βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες με ασθενείς βροχές. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 09 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι στα βόρεια γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8, στο Αιγαίο 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες.

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτο Αρχείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα