back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να ασκεί την πρωθυπουργία από το νοσοκομείο – Υψηλός πυρετός και χορήγηση οξυγόνου

Διαβάστε επίσης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραμένει  στο νοσοκομείο όπου εισήχθη χθες προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις λόγω  των συμπτωμάτων  από τον νέο κορονοϊό,τα οποία  επιμένουνΌπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ,  η εισαγωγή γίνεται προληπτικά, διότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό.

Η νοσηλεία του πρωθυπουργού με υψηλό πυρετό έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση για την επιμονή του να ασκεί τα καθήκοντα του ακόμη και τώρα. 

Η Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε στο ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ θα προεδρεύσει της σημερινής συνεδρίασης του κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο χειρίζεται την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού

“Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις”, αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

“Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό”.

Ο Μπόρις Τζονσον εισήχθη στο νοσοκομείο St. Thomas στο Γουεστμίνστερ στις 8 χθες το βράδυ. ‘Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε χθες πως η εισαγωγή του στο νοσοκομείο δεν ήταν μέτρο «επείγουσας ανάγκης» αλλά για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τους λονδρέζικους Times στον Μπόρις Τζόνσον χορηγήθηκε οξυγόνο μετά την εισαγωγή του ενω τα περισσό τερα βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κατάσταση της υγείας του δεν έχει επιδεινωθεί, αλλά δεν έχει υποχωρήσει ο υψηλός πυρετός με αποτελεσμα  να προκαλείται ανησυχία για ενδεχόμενη πνευμονία.

Ο Μπόρις Τζόνσον, 55 ετών, είναι ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, την 27η Μαρτίου. Τέθηκε σε απομόνωση σε διαμέρισμα της πρωθυπουργικής κατοικίας. Την Παρασκευή, ενημέρωσε πως θα συνεχίσει να τελεί σε απομόνωση, καθώς συνέχιζε να έχει υψηλό πυρετό.

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα