back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ευρωομόλογο των φτωχών μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες διάσπασης στην ΕΕ»

Διαβάστε επίσης

06-04-2020

Εκτός πραγματικότητας πρωτοβουλία, με συνεπακόλουθα αναταραχής και διαλυτικών φαινομένων στην ΕΕ, χαρακτήρισε τις διεργασίες για έκδοση κoρωνομολόγου χωρίς τη συμμετοχή Γερμανίας, Ολλανδίας και Αυστρίας, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποκλείοντας λήψη σχετικής απόφασης στην κομβική, αυριανή συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ.

«Το ευρωομόλογο των φτωχών είναι μια πολύ επικίνδυνη θέση. Ενδέχεται να οδηγήσει σε αναταραχή στην Ευρωζώνη με μεγάλο κόστος για τις οικονομίες, χωρίς να λύνει το πρόβλημα, οδηγώντας και σε συνθήκες διάσπασης της ΕΕ. Πρόκειται για παλιά ιστορία, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο ώστε να σταλεί μήνυμα στις αγορές ότι μέσω θεσμικής αλληλεγγύης μπορούμε να ξεπεράσουμε με μικρότερο κόστος αυτή την κρίση στην Ευρώπη» είπε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Αρη Τόλιο.
Ο κ Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι όσο μεγαλύτερη πολιτική πίεση ασκείται τόσο πιο ουσιαστικές αποφάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης θα ληφθούν, δεδομένου ότι όλες οι έρευνες των διεθνών ινστιτούτων δείχνουν πως η ύφεση θα αγγίξει δυσθεώρητα μεγέθη. Και εκπέμποντας σήμα κινδύνου, τόνισε :«Η καθυστέρηση κάνει ζημιά. Για να φτάσουμε στο σημείο να πει ο Μάριο Ντράγκι ότι θα σωθεί το ευρώ με κάθε κόστος, πέρασε κρίσιμος χρόνος που τον πλήρωσε ο ελληνικός λαός, όπως και άλλοι της Ευρώπης στην κρίση του 2009.»

Σε ερώτηση αν πρέπει να διατηρηθεί το μαξιλάρι των 32 δισ ή να διοχετευθεί άμεσα για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας, έκανε λόγο για κρίσιμο δίλημμα που η απάντησή του  απαιτεί καθαρή εικόνα. «Αλλο να τελειώσει η περιπέτεια αυτό τον μήνα, άλλο τον Μάο ή τον Ιούνιο. Αν διαρκέσει για πολύ αυτή η κρίση, θα πληγεί ο τουρισμός και το χτύπημα στην οικονομία πολύ δύσκολα μπορούμε να το προσεγγίσουμε σήμερα.»

Για ενδεχόμενα κενά στην ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να δράσει΄ούτε με λαικισμούς, αλλά ούτε και με προσεγγίσεις που μπορεί να δημιουργούν ερωτήματα.

Τέλος, συστρατεύθηκε με το μήνυμα για παραμονή όλων στο σπίτι ώστε να μείνουμε όρθιοι και μετά να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα