back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Λογοθέτης: Επιθετικά τα μέτρα προστασίας στις δομές φιλοξενίας – Υγειονομικός φραγμός με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Πλήρως ασυμπτωματικοί στον ιό είναι οι 23 άνθρωποι από τη δομή της Ριτσώνας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο και γιατρό στο πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, Μάνο Λογοθέτη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τι τρέχει;» και στον Γιάννη Λαυράνο όπως είπε έγινε ιχνηλάτηση των επαφών τους και μέχρι το βράδυ θα έχουμε τα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στα  προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν στα κιτ που βρίσκονται στα νησιά τόνισε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν επιθετικά χωρίς να υπάρχει κανένα κρούσμα στις δομές αυτές.

«Επιβάλλαμε έναν υγειονομικό περιορισμό, απαγορεύσαμε την κυκλοφορία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στην ηπειρωτική Ελλάδα οι συνθήκες είναι καλύτερες, δε σημειώνεται ο συνωστισμός που βλέπουμε στα νησιά. Υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, ωστόσο παραμένουν οικισμοί. Καταργήσαμε παράλληλες δραστηριότητες στις δομές», είπε ο κ. Λογοθέτης.

Παράλληλα τόνισε ότι: «από τον προηγούμενο μήνα είχαμε μοιράσει ενημερωτικό υλικό σε όλες τις γλώσσες σε όλες τις δομές προκειμένου να είναι όλοι ενήμεροι για το τι ακριβώς συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο και λάβαμε τα αντίστοιχα μέτρα με το προσωπικό μας. Όσον αφορά την αποτροπή να εξαπλωθεί ο ιός – προτεραιότητα να μην εξαπλωθεί εκτός των ορίων της Δομής για αυτό και μπαίνει ένας ισχυρός υγειονομικός φραγμός με την συνδρομή της ΕΛΑΣ».

Προς το παρόν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά

«Έχουν κληθεί όλοι οι κρατικοί φορείς, τοπικοί και διεθνείς φορείς να συμμετέχουν και να συνδράμουν με ό,τι δυνάμεις έχουν. Προς το παρόν βαδίζουν όλα βάσει σχεδίου και είναι ικανοποιητικά τα αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Τέλος, για την Τζιά σημείωσε ότι «ελπίζουμε την Τετάρτη, εάν το επιτρέψει ο καιρός, να μπορέσουμε να μεταφέρουμε αυτούς τους ανθρώπους σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Έγινε εργαστηριακός έλεγχος και στους 170 ανθρώπους που βρίσκονται στη Τζιά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα