back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο «Σωτηρία»

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ενάντια σε κάθε εφησυχασμό έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, το οποίο από τις 29 Μαρτίου προσφέρει υπηρεσίες αποκλειστικά σε ασθενείς με Covid-19.

«Τα έχουμε καταφέρει καλά μέχρι στιγμής. Δεν δικαιολογείται όμως κανείς εφησυχασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε με το να μείνουμε σπίτι, να προστατέψουμε πάνω απ’ όλα εσάς, για να μπορείτε κι εσείς να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας έτσι όπως την κάνετε», τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός εξήρε την προσπάθειά του προσωπικού και τόνισε:«Βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, ανταποκριθήκατε με απόλυτη επάρκεια και το δικό μας χρέος είναι να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα στη διάθεσή σας για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας απρόσκοπτα, με τον επαγγελματισμό που πάντα σας διακρίνει».

Παρουσία του κ. Μητσοτάκη παραδόθηκαν στο νοσοκομείο 20.000 απλές χειρουργικές μάσκες, 5.000 μάσκες αναπνευστικής προστασίας, 1.000 χειρουργικές ποδιές, 1.000 ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας, 10.000 ποδονάρια, 5.000 αποστειρωμένα γάντια και 5.000 σκούφοι, προκειμένου να υπάρχει πληρότητα εφοδίων για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που υπηρετεί στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

Το υλικό που παραδόθηκε προέρχεται από δωρεές, μεταξύ αυτών και δωρεάς της ΔΕΗ, και από παραγγελίες του υπουργείου Υγείας.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με μέλη του προσωπικού, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και σημείωσε πως η σημερινή κρίση οδηγεί στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να είναι μακροπρόθεσμα θωρακισμένο απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση.

«Στο πρόσωπό σας θέλω πραγματικά να χαιρετίσω και να συγχαρώ τους ήρωες πίσω από τις μάσκες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος εξέφρασε βεβαιότητα ότι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση και συμπλήρωσε: «Συνεχίστε τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε και εμείς είμαστε πάντα κοντά σας».

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο «Σωτηρία» χειρίζεται μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από άλλες δομές. Η συνολική δυναμικότητά του διαμορφώνεται σε 335 κλίνες, περιλαμβανομένων 29 κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας.

Στην παράδοση παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο διοικητής του νοσοκομείου Σωκράτης Μητσιάδης, η διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Αγγελική Ράπτη, η διευθύντρια της ΜΕΘ καθηγήτρια Αντωνία Κουτσούκου, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής Μίνα Γκάγκα και ο ειδικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Άγγελος Πεφάνης.

«Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς – σωματικά αλλά και ψυχικά»

Στις ψυχολογικές δυσκολίες που μπορεί να δημιουργεί η καραντίνα στους πολίτες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter, και προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν χρήση της σχετικής τηλεφωνική γραμμής 10306 για ψυχολογική στήριξη.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολλοί συμπολίτες μας μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν στήριξη. Εάν αισθανθείτε πως χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 10306. Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς – σωματικά αλλά και ψυχικά» σημείωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα