back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυγενάκης: «Στέλνουμε μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας»

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας έστειλε, για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη η σημερινή αλλά με έναν αθλητισμό…κλειδωμένο από την πανδημία του covid-19 σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ως στόχο έχει να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Η επιλογή της 6ης Απριλίου για την γιορτή της έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:
«Σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, είναι η Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη και ο διεθνής οργανισμός Peace And Sport δείχνει «White Card» (άσπρη/λευκή κάρτα). Σε αντιστοιχία με την κόκκινη και κίτρινη κάρτα που συμβολίζουν ποινές, η λευκή κάρτα χρησιμοποιείται ως σύμβολο δέσμευσης για την δημιουργία ειρήνης! Ουσιαστικά, πρόκειται για την Παγκόσμια ημέρα προώθησης της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό. Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό και τις αξίες του για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας μεταξύ τους. Πόσο δε αυτές τις ημέρες με την πανδημία, καθώς ο αθλητισμός είναι μια ουδέτερη και παγκόσμια πλατφόρμα που οφείλει να βοηθήσει στην τρέχουσα παγκόσμια κρίση της υγείας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συμμετείχε στη δράση αυτή με μήνυμα στα social media του

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα