back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

233.000 οι αιτήσεις των εργαζομένων στην πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Τις 233.000 έχουν φθάσει οι αιτήσεις των εργαζομένων στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr. για το επίδομα των 800 ευρώ.

Την ίδια ώρα έχουν αγγίξει τις 490.000 οι αιτήσεις των εργοδοτών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την υπαγωγή του προσωπικού τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης , αριθμός που αντιστοιχεί σε 778.000 εργαζόμενους.

H πρώτη κατηγορία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, θα πληρωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, τμηματικά από τις 15 και έως το τέλος Απριλίου.

Η πληρωμή των εργαζόμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, θα γίνει το Μάιο.

‘Oσοι εργαζόμενοι με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 έως 5 δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ή οι εργοδότες τους δεν υπέβαλαν εγκαίρως τη Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», θα έχουν δυνατότητα να την υποβάλουν, μετά τις 10 Απριλίου, καθώς αναμένεται να δοθεί παράταση.

Από την Δευτέρα 6 του μηνός θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στην ΕΡΓΑΝΗ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες με έως 5 εργαζόμενους.

Γι αυτή την κατηγορία, όπως και για τις επιχειρήσεις, ισχύει η ρήτρα μη απόλυσης του προσωπικού.

Την Πέμπτη 9 του μηνός, ξεκινά η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος σε νεα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη συμμετοχή των επιστημονικών κλάδων στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με αποζημίωση ύψους 600 ευρώ.

Η προθεσμία, λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Το πρόγραμμα αφορά 180.390 επιστήμονες.

Το επιστημονικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: 400 ευρώ, ως προκαταβολή, με την ενεργοποίηση της επιταγής, η οποία θα καταβάλλεται από την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και μετά, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

Σε αυτό, εντάσσονται οι 6 βασικοί επιστημονικοί κλάδοι: μηχανικοί κάθε ειδικότητας, οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως, δικηγόροι (ασκούμενοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι) ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, ιατροί κάθε ειδικότητας, εκπαιδευτικοί και ερευνητές).

Θα ακολουθήσει ,τον Μάϊο, η υποβολή αιτήσεων προκειμένου να χορηγηθεί και σε αυτή την κατηγορία η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα