back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στον Αθήνα 9.84: «Χρειαζόμαστε αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης και μπολ συσκευασίας φαγητού»

Διαβάστε επίσης

Νοιάζεται για τους άλλους. Θέλει να προσφέρει, να φροντίζει και να ανακουφίζει. Και το έχει κάνει στάση ζωής. Εδώ και εννέα χρόνια, πριν ξεκινήσει η κατάσταση με τον κορωνοιό, έφτιαξε μια κοινωνική κουζίνα, που απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Στους έτερους που μπορεί να είμαστε εμείς, ο καθένας ή και ο ίδιος.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι «Ο άλλος Ανθρωπος». Μαγειρεύει καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας,στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 122 στο Μεταξουργείο φτιάχνοντας με τα χεράκια του και τη βοήθεια συνοδοιπόρων, ζεστό φαγητό για να το παίρνουν όσοι το χρειάζονται. Πηγαίνει και σε σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι. «Εκτός από την τροφή, κάποτε  αλλάζαμε και δυο-τρεις κουβέντες.Τώρα πια δεν γίνεται.» λέει στον Αθήνα 9.84 και τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, που τον φιλοξένησε στο σταθμό της πόλης.

Ο δικός μας άλλος άνθρωπος, αν τον ρωτήσεις, θα σου μιλήσει για την προσφορά άλλων. «Ο άλλος άνθρωπος δεν είναι παρά όλοι οι άλλοι. Οσοι μετέχουμε σε κάτι που μας συγκινεί. Επειδή το θέλουμε, χωρίς να επιβάλλεται.»

Ο κ Πολυχρονόπουλος διαχωρίζει το έργο του από τη φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη ενώ συχνά διαδικτυακά ΜΜΕ τον βοηθούν κοινοποιώντας εκκλήσεις που απευθύνει από το ιστολόγιό του για συνεισφορά βασικών ειδών, όπως ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες ντομάτας και άλλα. «Τώρα χρειαζόμαστε αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης και μπολ συσκευασίας φαγητού.»

Χθες, διαθέσαμε 500 μερίδες φασολάδα, 500 μερίδες γιαούρτι και 400 αυγά. Δώσαμε και 250 μερίδες σε συλλογικότητες όπως οι Buena Vista και Το στέκι της Καλλιθέας που κάνουν διανομή στους δρόμους της Αθήνας. Να φανταστείς ότι ξεκινήσαμε με 150 μερίδες». Τώρα τελευταία , έχει βρει τρόπο να κάνει και διανομή περίπου 700 γευμάτων καθημερινά, χωρίς να έχουν επαφή μαζί του οι αποδέκτες. «Το παίρνουν από τη βάση μας, χωρίς να ερχόμαστε σε επαφή.»  Μεγάλο πράγμα η αυτοοργάνωση και η συνεργασία.

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα