back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

K. Χατζηδάκης:«Η ΔΕΗ έχει βγει από την εντατική»

Διαβάστε επίσης

«Η ΔΕΗ έχει βγει από την εντατική, όμως δεν έχει ατελείωτα περιθώρια», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Άνω Κάτω» και στον Άρη Τόλιο είπε ότι «σε αυτή την κρίση οι εταιρείες που είναι στον χώρο της ενέργειας για μερικές μέρες θα έχουν μια οικονομική ελάφρυνση λόγω μείωσης τιμής πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με βάση αυτό τους ζητήσαμε να δώσουν ελάφρυνση στις τιμές τους.  Ξεκινάμε από τώρα την ενίσχυση ρευστότητας της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών για να αντέξουν την κρίση (δάνεια από το ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων και  μέσω ΕΣΠΑ).

Για την Ευρώπη

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην κρίση ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι ότι όταν κάποιος έχει δικαιώματα πρέπει να έχει και υποχρεώσεις. Υπογράμμισε ακόμη ότι η πρόταση για το κορωνοομόλογο είναι μια ευκαιρία προβληματισμού για όλους και πως η κρίση θα μπορούσε να είναι μια «ευκαιρία να διορθώσουμε τις ατέλειες και να κάνουμε μεγάλα βήματα μπροστά».

«Υπάρχει βεβαίως μιας πρόοδος αλλά και ένα φρένο- η έλλειψη έμπνευσης από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες δίνει και έδαφος στον ευρωσκεπτικισμό- Γιατί όλοι οι ευρωσκεπτικιστές, όλοι όσοι θέλουν να μας γυρίσουν στο χθες να σταματήσουν το όραμα της συνεργασίας και της ειρήνης, βρίσκουν έδαφος όταν από την άλλη πλευρά υπάρχει μια λογιστική και τεχνική διαχείριση με την προσέγγιση του ελάχιστου κοινού παρανομαστή», τόνισε.

Για τη μείωση των ρύπων

Για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που καταγράφεται λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων και της κρίσης, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «βεβαίως η δημόσια υγεία και η επούλωση των πληγών της οικονομίας είναι σε προτεραιότητα, αλλά θα ήταν λάθος να πούμε ότι το περιβάλλον δεν μετράει καθώς είναι θέμα που σχετίζεται άμεσα με την δημόσια υγεία. Βρισκόμαστε απέναντι σε μια νέα πραγματικότητα στον πλανήτη και χρειάζονται νέες απαντήσεις από τις πολιτικές ηγεσίες», κατέληξε ο υπουργός.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα