back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός και ο καθηγητής Στράτος Ασημέλλης στην πρωτοβουλία του Αθήνα 9.84 “Μένουμε σπίτι και ο κερδισμένος χρόνος με τα παιδιά μας, είναι πολύτιμος”

Διαβάστε επίσης

01/04/2020

O Aθήνα 9.84 στέκεται στο πλευρό των γονέων για μια ευκολότερη προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα. Παιδοψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, δάσκαλοι, καθηγητές και ειδικοί από τις 30 Μαρτίου, ενημερώνουν μέσα από τις εκπομπές του σταθμού της πόλης για το πως να περνάτε δημιουργικά το χρόνο στο σπίτι με τα παιδιά.

*Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Μια ημέρα στην Αθήνα” με τον Γιώργο Αποστολίδη ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ισίδωρος Ζουργός αναφέρθηκε στο σχολείο ως χώρο και κοινωνία ανθρώπων που έχει λείψει κυρίως στα παιδιά, δίνοντας συμβουλές για τη δημιουργική τους απασχόληση στο σπίτι.

Πρότεινε χρήση του διαδικτύου με μέτρο και με επιτήρηση των γονέων όπως και ανάγνωση βιβλίων. «Η σχέση με τα βιβλία είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να ξαναβρεθούμε και να ανακαλύψουμε από την αρχή τις μεταξύ μας σχέσεις. Μας δίνεται τώρα η δυνατότητα να βρούμε και να διαβάσουμε βιβλία που ενδεχομένως είχαν πάει σε κάποια γωνιά της βιβλιοθήκης και είχαν ξεχαστεί” είπε ο κ Ζουργός.

Ακόμη, επισήμανε τη χαρά που δίνει στα παιδιά η άσκηση, ακόμα και μέσα στο σπίτι, όπως και το «να καλλιεργήσουν αναλυτικές ή συνθετικές νοητικές ικανότητες, με την αφήγηση παραμυθιών, τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα παζλ.»

*Στα θετικά της χρήσης της ψηφιακής διαδικασίας που κρατά σε επαφή και οργανώνει μεταξύ τους τα παιδιά, αναφέρθηκε στην εκπομπή ΒΟΛΤΑ με στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο καθηγητής του Β Πειραματικού Λυκείου της Αθήνας και υποψήφιος διδάκτορας στο ΑΠΘ, Στράτος Ασημέλλης .

«Χρησιμοποιούμε skype για τα on lίne μαθήματα, viber για την υποβολή ερωτήσεων και messenger για άμεση επικοινωνία. Πήγαμε εμείς στα χωράφια των παιδιών που που μέχρι τότε τα διαχειριζόντουσαν είτε για παιχνίδια είτε αποκλειστικά για τη μεταξύ τους επικοινωνία και όπως διαπίστωσα το δέχτηκαν με χαρά.» σημείωσε.

Τέλος, για τα on line διαγωνίσματα μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες ο κ Ασημέλλης επισήμανε ότι αυξάνουν τον βαθμό και το χρόνο προσήλωσης των παιδιών στη μελέτη.

Επειδή “Μένουμε σπίτι” και ο κερδισμένος χρόνος με τα παιδιά μας, είναι πολύτιμος

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα