back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Παρατείνονται για δύο εβδομάδες στην Αργεντινή τα μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορία

Διαβάστε επίσης

Την παράταση για 14 ημέρες του υποχρεωτικού περιορισμού στην κυκλοφορία των πολιτών, στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνησή του για να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους στη χώρα από τις αρχές του Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αργεντινής.

«Η απόφαση που λάβαμε είναι να παρατείνουμε την καραντίνα ως την ημέρα του Πάσχα [σ.σ. των Καθολικών, τη 12η Απριλίου], κατόπιν σύστασης των ειδικών, ώστε να συνεχίσει να ελέγχεται η εξάπλωση» της ασθένειας COVID-19, ανέφερε ο αρχηγός του κράτους στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Κατά τον Φερνάντες, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του υποχρεωτικού περιορισμού μοιάζουν «καλά», καθώς η αύξηση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης επιβραδύνεται τα τελευταία 24ωρα. Ο ίδιος ανέφερε πως τον περιορισμό κυκλοφορίας που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από 10 ημέρες, τηρεί περίπου το 90% των πολιτών. Εκτίμησε επίσης ότι οι πολίτες της χώρας του πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που πέτυχαν στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα