back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενισχύεται το Νοσοκομείο Καστοριάς με γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό υλικό

Διαβάστε επίσης

Ανάσα ανακούφισης για τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Καστοριάς η ενίσχυσή του από το υπουργείο Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό καθώς και με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό.

Το νοσοκομείο Καστοριάς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καθώς η επιδημία του κορονοιού έχει πλήξει την ευρύτερη περιοχή και τουλάχιστον 20 ασθενείς έχουν διακομιστεί από το Νοσοκομείο Καστοριάς στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ενώ η περιοχή μετρά ήδη 4 θύματα από τον κορονοιό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας “Προκειμένου να ενισχύσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας.

Παράλληλα έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής Μέσα Ατομικής Προστασίας: πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.

Το ΓΝ Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για όλες τις περιπτώσεις, Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για COVID-19 και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών.

Τέλος, στη Καστοριά βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο. Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε.”

N. Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα