back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σενάριο για αγώνες μέσα στο καλοκαίρι εξετάζουν οι ομάδες

Διαβάστε επίσης

Στα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχει μπει σταματήσει η δράση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη ανάμεσα στα μέλη των Ευρωπαϊκών Λιγκών συζητήθηκε το «τι μέλει γενέσθαι» για το ποδόσφαιρο.

Απόφαση δεν ελήφθη, αφού αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ρευστή με την πανδημία. Αυτό που ειπώθηκε όμως, στη σύσκεψη στην οποία μετείχαν 58 μέλη (τη Σούπερ Λιγκ εκπροσώπησε ο Μηνάς Λυσάνδρου), στην πλειοψηφία τους εκπρόσωποι Λιγκών από χώρες της Ευρώπης, στελέχη των European Leagues, αλλά και εκπρόσωποι οργανισμών που ασχολούνται με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ήταν ότι τα σενάρια τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να έχουν λήξει μέχρι τις 30 Ιουνίου «αυτή τη στιγμή, εμφανίζονται να μην είναι ρεαλιστικά».

Συγκεκριμένα εξετάζονται και φαντάζουν ως επικρατέστερα σενάρια που προβλέπουν ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου το τέλος Ιουλίου 2020.

Δύο είναι οι εναλλακτικές περιπτώσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τη σεζόν 2020-21:

1. Οι εγχώριες διοργανώσεις να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν παράλληλα με τις διοργανώσεις της UEFA (Champions League και Europa League) ή

2. Να ξεκινήσουν πρώτα οι εγχώριες διοργανώσεις και αφού ολοκληρωθούν, να αρχίσουν μετά και τελικώς να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις της UEFA.

«Η πανδημία δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στην φετινή αγωνιστική περίοδο αλλά και στις επόμενες. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να μείνει ενωμένο και με υπομονή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δουλεύει καθημερινά σε εναλλακτικά σενάρια λαμβάνοντας πάντα υπόψη την αβεβαιότητα της πορείας του φαινομένου.

Η οποιαδήποτε λύση που θα προκριθεί θα πρέπει να είναι ρεαλιστική και βιώσιμη αφού θα επηρεάσει και τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των European Leagues Λαρς Όλσεν.

Όπως έγινε γνωστό εξάλλου έχουν συγκροτηθεί δύο ομάδες εργασίες:

Η πρώτη για θέματα ημερομηνιών και διοργανώσεων με τη συμμετοχή της UEFA, των European Leagues και της ECA. Βασικό μέλημα όλων των εταίρων είναι να προκριθούν σενάρια που θα ευνοούν την ολοκλήρωση όλων των διοργανώσεων, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει περαιτέρω παράταση της αγωνιστικής περιόδου, μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως προαναφέρθηκε.

Η δεύτερη για τα χρηματοοικονομικά και νομικά ζητήματα, καθώς και για θέματα κανονισμών με τη συμμετοχή της UEFA, των European Leagues, της ECA και της FIFPRO. Ασχολείται με τα χρηματοοικονομικά και νομικά ζητήματα, καθώς και με τα θέματα κανονισμών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Τα κεφάλαια με τα οποία ασχολείται η ομάδα εργασίας σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ ομάδων και ποδοσφαιριστών όπως δηλαδή τα συμβόλαια που λήγουν 30 Ιουνίου, τις ημερομηνίες μετεγγραφών και εγγραφών ποδοσφαιριστών, την αδειοδότηση ομάδων και το Financial Fair Play της UEFA, ζητήματα που καθίστανται ακόμη πολυπλοκότερα ενόψει της σχεδόν βέβαιης παράτασης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Συνοψίζοντας όπως τονίστηκε το πρόβλημα είναι διεθνούς υφής γι’ αυτό και η λύση θα πρέπει να προωθηθεί σε διεθνές κεντρικό επίπεδο. Όποιο κι αν είναι τελικώς το σενάριο που θα προκριθεί, αυτό δεν θα περιλαμβάνει μόνο τους όρους ολοκλήρωσης της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τους όρους έναρξης της επόμενης, αυτονόητα δε και το διάστημα που θα συνδέει τις δύο εν λόγω ποδοσφαιρικές σεζόν, διάστημα κατά το οποίο ως γνωστό πραγματοποιούνται οι προκριματικοί αγώνες των διοργανώσεων της UEFA.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι ο ΚΑΠ αναφέρει ότι η αγωνιστική περίοδος μπορεί να παραταθεί στην Ελλάδα μέχρι τις 10 Ιουλίου. Από τη στιγμή όμως, που μιλάμε για λύση σε διεθνές κεντρικό επίπεδο, ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα