back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαγωνισμός καινοτομίας – 300 λέξεις αρκούν

Διαβάστε επίσης

Έχετε ένα επιχειρηματικό πλάνο σχετικό με την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, μετάδοση, διαχείριση, logistics πανδημιών και επιδημιών ή άλλη καινοτόμο ιδέα και θέλετε να την μετατρέψετε σε επιτυχημένη επιχείρηση; Ιδού η ευκαιρία.

Ο 7ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών John & Mary Pappajohn Business Plan Award, παρατείνει την προθεσμία υποβολής  δηλώσεων  συμμετοχής έως την Κυριακή 5 Απριλίου 2020.

5 βραβεία των €4.000 στα 5 επιχειρηματικά πλάνα

O διαγωνισμός επιχειρηματικού πλάνου του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT School of Business χρηματοδοτούμενος από τον John Pappajohn, απευθύνεται σε νέους και νέες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.  «Ο Διαγωνισμός προσφέρει 5 βραβεία των €4.000 στα 5 επιχειρηματικά πλάνα, που θα αξιολογηθούν υψηλότερα από όσα θα κατατεθούν και θα παρουσιαστούν στον διαγωνισμό» λέει στον Αθήνα 9. 84, ο διευθυντής του Κέντρου  Γιώργος Κόκκας. Έχουν ήδη υποβληθεί 90 συμμετοχές. Κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες είναι τουλάχιστον 120. Η τελική φάση του διαγωνισμού με την παρουσίαση των επιχειρηματικών πλάνων των διαγωνιζόμενων θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου».

Προτάσεις σχετικές με πανδημία

Λόγω των ιδιαίτερων και δύσκολων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του κοροναϊού, η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού αποφάσισε να προσφέρει ένα τουλάχιστον από τα πέντε χρηματικά βραβεία ύψους 4.000 ευρώ σε πρόταση που θα αφορά σε έργο σχετικό με την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, μετάδοση, διαχείριση, logistics πανδημιών και επιδημιών, υπό την προϋπόθεση πως η πρόταση θα καλύπτει τις προδιαγραφές όσον αφορά στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, καθώς και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν αλλά και των προσωπικών τους επιχειρηματικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα, θα κριθεί η καινοτομία, η βιωσιμότητα και το αναπτυξιακό δυναμικό της κατατεθειμένης πρότασης καθώς και η γνωστική επάρκεια και η αφοσίωση των διαγωνιζομένων.

Τα οφέλη

«Η συμμετοχή και μόνο στον διαγωνισμό Pappajohn αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάθε διαγωνιζόμενο να δοκιμάσει την ιδέα του, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να δικτυωθεί με φορείς και οργανισμούς που θα τον βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του εγχειρήματος του» επισημαίνει ο κ. Κόκκας. «Το χρηματικό έπαθλο είναι το λιγότερο που επιτυγχάνεται σε αυτόν τον διαγωνισμό καθώς λειτουργεί ως διαβατήριο για την εξεύρεση συνεργατών και επενδυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε επόμενα στάδια. Στις ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό παρέχονται γνώσεις σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας, συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες και δικτύωση».

300 λέξεις

Η περιγραφή της ιδέας δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 300 λέξεις και να περιλαμβάνει:

το προτεινόμενο προϊόν/ υπηρεσία
το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει
το μοντέλο εσόδων της προτεινόμενης ιδέας (revenue model)
τον νεωτερισμό/καινοτομία που χαρακτηρίζει την ιδέα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα