back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θετικός στον κορoνοϊό ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Θετικός στον κορoνοϊό βρέθηκε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο κ. Τζόνσον εμφανίζει ήπια συμπτώματα και έχει ήδη αυτο-απομονωθεί στην πρωθυπουργική κατοικία.
Ο βρετανός πρωθυπουργός πάντως θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής στη διαχείριση της κρίσης, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Είχε προηγηθει η ανακοινωση από τον ιδιο τον πρωθυπουργό  του Ηνωμενου βασιλείου μέσω Twitter oti  διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτηση του στο Twitter.

Μαζί θα νικήσουμε”, καταλήγει, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα “μένοντας σπίτι σώζουμε ζωές” (StayHomeSaveLives).

Σε καραντίνα ο Αρχίατρος της Αγγλίας

Ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι και στενός συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού έκανε γνωστό σήμερα ότι αισθάνεται κάποια συμπτώματα και θα μπει μόνος του σε καραντίνα. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Πάτρικ Βάλανς ότι και εκείνος μπαίνει από μόνος του σε καραντίνα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έγινε σήμερα ο πρώτος ηγέτης παγκοσμίως που μολύνθηκε από τον κορονοϊό, η πανδημία του οποίου έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 25.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με αριθμό ρεκόρ θανάτων για την Ισπανία το τελευταίο 24ωρο.

Ο Τζόνσον εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, πλαισιωμένος από τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και τον Αρχίατρο της Αγγλίας Κρις Ουίτι.

Η επίσημη οδηγία είναι οι άνθρωποι να στέκονται δύο μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλον για να αποφευχθεί η μετάδοση. Αυτό δεν τηρείτο πάντα σε μερικές από τις προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου του Τζόνσον, όταν ο πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί επανειλημμένα με άλλους κορυφαίους αξιωματούχους κοντά ο ένας στον άλλον, αν και η απόσταση μεταξύ τους την Τέταρτη ήταν μεγαλύτερη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα