back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σ. Ζαχαράκη: Γίνεται προσπάθεια ώστε οι εξετάσεις να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες

Διαβάστε επίσης

«Το υπουργείο Παιδείας θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ώστε οι εξετάσεις να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τι τρέχει;» και στον Γιάννη Λαυράνο, η κ. Ζαχαράκη εξήγησε ότι «Όλα είναι σε άμεση συνάρτηση πόσο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Υπάρχει η παραδοχή, ότι η χρονιά δε χάνεται. Και για το Πανεπιστημιακό έτος και για τους μαθητές μας, η χρονιά δεν χάνεται. Σε μία μεγάλη αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, θα είχαμε μία πιθανή παράταση της χρονιάς, μία περικοπή της ύλης και μία μετακύλιση της ημερομηνίας των εξετάσεων».

Για τις εγγραφές στα ηλεκτρονικά μαθήματα η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή βιώνουμε την προσπάθεια του συστήματος με συνέχειες αναβαθμίσεις για να καταφέρει να ανταπεξέλθει αυτό σε όλη αυτή την μαζική είσοδο. Έδωσα και παράταση στις εγγραφές μέχρι τις 30 του μήνα. Όμως, αντιλαμβάνομαι τα παράπονα, αντιλαμβάνομαι και τους προβληματισμούς».

Απαντώντας σε στην ερώτηση για το ένα υπάρχει δυνατότητα απλοποίησης του συστήματος η κ. Ζαχαράκη είπε ότι: «είναι το θέμα των προσωπικών δεδομένων. Σε αυτό το περιβάλλον υπάρχει απόλυτη προστασία αυτών γι’ αυτό και υπάρχει και όλη αυτή η σελίδα εισόδου. Βέβαια γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το σύστημα δέχθηκε μαζική είσοδο. Μέχρι χθες το βράδυ είχαν εγγραφεί γύρω στα 700.000 παιδιά. Στις 13 Μαρτίου, για παράδειγμα μπήκαν 258 παιδιά. Χθες μπήκαν 67 χιλιάδες παιδιά και την Τρίτη 99.000».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα