back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Νέα αυστηρότερα μέτρα από το Ιράν

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις των πολιτών εκτός των περιοχών στις οποίες διαμένουν, καθώς υπάρχει φόβος για δεύτερο κύμα μολύνσεων από το νέο κορωνοϊό.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης επεσήμανε χθες Τετάρτη ότι η χώρα ίσως αντιμετωπίσει δεύτερο ξέσπασμα της πανδημίας covid-19.

Αξιωματούχοι έχουν καταγγείλει ότι πολλοί Ιρανοί αγνόησαν τις εκκλήσεις των αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν ακύρωσαν τα σχέδιά τους για το ιρανικό νέο έτος που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου. «Όσοι ταξίδεψαν για τις διακοπές του Ιρανικού Νέου Έτους θα πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στις πόλεις τους χωρίς να κάνουν στάσεις σε άλλες πόλεις», υπογράμμισε ο Χοσεΐν Ζολφαγκαρί μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης του κορoνοϊού.
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στο Ιράν

Μέχρι στιγμής 2.077 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την covid-19 στο Ιράν και 27.017 έχουν μολυνθεί. Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους Ιρανούς να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ έχουν κλείσει σε όλη τη χώρα σχολεία, πολιτιστικοί χώροι και αθλητικά κέντρα.

«Παρατάθηκε το κλείσιμο των πανεπιστημίων και των σχολείων όπως και η απαγόρευση των συγκεντρώσεων», πρόσθεσε ο Ζολφαγκαρί, τονίζοντας ότι οι παραβάτες θα διώκονται.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα