back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε περικοπή μισθών και απολύσεις»

Διαβάστε επίσης

Την λήψη αντεργατικών μέτρων από την κυβέρνηση με αφορμή την υγειονομική κρίση, καταγγέλλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστικά στελέχη. Όπως επισημαίνουν, τα μέτρα οδηγούν σε απολύσεις, δραστική μείωση μισθών με επιπτώσεις και στην ασφάλιση και μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ευέλικτης εργασίας.

Αναλυτικότερα, στην…εργασιακή «μαύρη λίστα», αξιωματική αντιπολίτευση και συνδικάτα, καταγράφουν πέντε αποφάσεις:

-Την εξάμηνη χρήση του διευθυντικού δικαιώματος ορισμού προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας, με απασχόληση και μισθό μειωμένα κατά το ήμισυ, επισημαίνοντας ότι αφορά και στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

-Την αναστολή των συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν και την καταβολή του ειδικού επιδόματος στους εργαζόμενους σε αυτές. Η αναστολή μπορεί να γίνει σε μέρος ή ακόμη και στο σύνολο του προσωπικού. Θα έχει διάρκεια έναν μήνα με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης. Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο μέτρο είναι υποχρεωμένες να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων και να μην προχωρήσουν σε απολύσεις για χρονικό διάστημα ίσο με τον χρόνο εφαρμογής του μέτρου. Όχι τα ίδια πρόσωπα, ούτε τις εργασιακές σχέσεις και στην συνέχεια μπορούν να απολύσουν.

-Την δυνατότητα των εργοδοτών να μεταφέρουν προσωπικό σε άλλη επιχείρηση του ομίλου εφόσον έχουν πληγεί, χωρίς δικλείδες ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

-Την αναστολή της προστατευτικής για τους εργαζόμενους διάταξης, η οποία προβλέπει την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας και

-την απόφαση να μην ακυρωθούν οι απολύσεις που έλαβαν χώρα από την 1η έως και τις 20 Μαρτίου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα