back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα

Διαβάστε επίσης

Με μεσίστιες τις σημαίες στο κέντρο της Αθήνας αλλά με λιτό εορτασμό και άδειους δρόμους λόγω της πανδημίας τιμάται η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου.
Η λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αντί στρατιωτικής παρέλασης έγινε από την ΠτΔ με την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων και τους πολιτικούς Αρχηγούς να κρατούν την απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους.

Στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσε στις έντεκα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Μήνυμα ενότητας στέλνει  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που, όπως τονίζει, βρίσκει, φέτος, τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση . ” Ο εχθρός, τώρα, είναι η πανδημία. Απέναντί της θα παρελάσουν σήμερα, η ισχύς και η ενότητά μας”, επισημαίνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.” Απώλειες έχουμε και θα έχουμε. Και η οικονομία μας θα υποφέρει. Αλλά χρέος μας είναι να περιορίσουμε τον πόνο στο ελάχιστο επισημαίνει και καταλήγει…… “Ένας είναι, τώρα, ο δικός μας αγώνας: Να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.
Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, πραγματοποιήθηκε απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16 έγιναν την ίδια ώρα πάνω από:
– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.
Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Π.Α., απήυθυνε μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα