back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: Μεγάλη Βρετανία, πιθανόν να νοσεί το 50% του πληθυσμού

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση πως το 50% του πληθυσμού της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να νοσεί από κορoνοϊό, παρουσιάζουν οι Financial Times. Μετά από έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο υποστηρίζεται από σχεδιάγραμμα επιδημιολόγων, υπολογίζεται πως περίπου 1 στους 2 πολίτες πιθανόν να έχει μολυνθεί και να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, ή να είναι ασυμπτωματικοί.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι από την Δευτέρα σε καραντίνα μετά από απόφαση του Μπόρις Τζόνσον, με την χώρα να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, ζητούν απεγνωσμένα εθελοντές στα νοσοκομεία, καθώς χρειάζονται 250.000 άτομα να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας. Χθες μόνο άλλοι 87 άνθρωποι απεβίωσαν και πάνω από 1.400 προστέθηκαν στη λίστα με τα κρούσματα, τα οποία πλέον ξεπερνούν τις 8.000 (422 οι νεκροί συνολικά).

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο κορoνοϊός έφτασε στη Βρετανία στα μέσα Ιανουαρίου και εξαπλώθηκε γρήγορα, αλλά τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν τέλη Φεβρουαρίου, δείχνοντας το πόσο καθυστέρησαν οι υγειονομικές αρχές. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η εξάπλωση του κορωνοϊού, θα σταματήσει όταν ο ανθρώπινος οργανισμός παρουσιάσει ανοσία σε αυτόν.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα