back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι Σίξερς πήραν πίσω την απόφαση για μειώσεις μισθών

Διαβάστε επίσης

Η διοίκηση των Φιαλδέλφια Σίξερς «ανέκρουσε πρύμναν» και ανέστειλε την απόφασή της να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών του προπονητικού και διοικητικού προσωπικού λόγω του κόστους από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε αυτό βοήθησαν αφενός η γενική «κατακραυγή» από την κοινή γνώμη, αλλά και η παρέμβαση του άσου της ομάδας Τζόελ Εμπίντ, ο οποίος προσφέρθηκε να καταβάλει αυτός τα χρήματα.

Οι άνθρωποι της ομάδας της Φιλαδέλφεια είχαν ζητήσει απ’ όσους λαμβάνουν περισσότερα από 50.000 δολάρια ετησίως να δεχθούν μείωση στις φετινές τους αποδοχές, οι περισσότεροι ήταν έτοιμοι να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα, ενώ εκείνοι που είχαν μικρότερους μισθούς είχαν σε μεγάλο ποσοστό αποφασίσει να προχωρήσουν σε εθελούσια περικοπή σε μια ένδειξη καλής θέλησης εν όψει της επόμενης ημέρας.

Με τον Τζοέλ Εμπίντ να προσφέρει 500.000 δολάρια στο εθνικό σύστημα υγείας και ένα (άγνωστο) ποσό σε όσους θα επηρεάζονταν από τις εξελίξεις στις τάξεις των Σίξερς, ο εκ των ιδιοκτητών Μάικλ Ρούμπιν εξοργίστηκε από το γεγονός ότι έπεσε στο τραπέζι ενδεχόμενο περικοπών και ανάγκασε τους υπόλοιπους μετόχους να προχωρήσουν σε αναδίπλωση.

Την ίδια στιγμή όλοι οι ιδιοκτήτες των οργανισμών του ΝΒΑ παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και αφουγκράζονταν τις αντιδράσεις.

Λίγη ώρα μετά, οι Σίξερς έκαναν και επίσημα πίσω, με την τοποθέτησή τους να αναφέρει πως: «Θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όλους τους εργαζόμενούς μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Σε μια προσπάθειά μας, ζητήσαμε μια προσωρινή περικοπή 20% των μισθών τους, ώστε να διατηρήσουμε και τους 1500 μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αφού ακούσαμε το προσωπικό και τους παίκτες μας, είναι πλέον προφανές ότι πήραμε μια λάθος απόφαση. Την ανατρέπουμε και θα πληρώσουμε ολόκληρους τους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους. Ζητάμε συγγνώμη για την λανθασμένη αντιμετώπιση της κατάσταση»”.

Οι αντιδράσεις για τις περικοπές των μισθών των εργαζόμενων στους Σίξερς ήταν πολύ έντονες, πολλοί στάθηκαν στο γεγονός ότι μιλάμε για ιδιοκτήτες με περιουσίες δισεκατομμυρίων δολαρίων τα λάθη των οποίων καλύπτουν παίκτες όπως ο Τζοέλ Εμπίντ.

Είναι σαφές τέλος πως η απόφαση του σέντερ της ομάδας της Φιλαδέλφεια να βοηθήσει τους χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους του οργανισμού σήμανε συναγερμό για να αναγκάσει τους χρηματοδότες να πάρουν πίσω την αρχική τους απόφαση, μια απόφαση που είχε γνωστοποιήσει ο GM Έλτον Μπραντ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα