back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα τραγούδια, καινούργια άλμπουμ και επανακυκλοφορίες εγχώριων δημιουργών για μια πρωτόγνωρη Άνοιξη

Διαβάστε επίσης

Η μουσική καταργεί σύνορα, γαληνεύει την ψυχή και φτιάχνει τη διάθεση. Οι καλλιτέχνες είναι ενεργοί και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και φροντίζουν να μας προσφέρουν τις δημιουργίες τους. Από τα μπαλκόνια, τις συναυλίες που φτάνουν από τα σπίτια των μουσικών στα δικά μας μέσω κοινωνικών δικτύων και live-streaming, μέχρι της διαδικτυακές κυκλοφορίες ή όσες πρόλαβαν να γίνουν κανονικά, οι μουσικοί μας συντροφεύουν και αυτή την περίοδο.

Επιλέξαμε τραγούδια, αλλά και δίσκους Ελλήνων δημιουργών, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ή επανακυκλοφορούν, από διάφορα μουσικά είδη, για να μας κρατούν συντροφιά αυτό το διάστημα, αλλά και όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα. Καλή ακρόαση!

Ο Monsieur Minimal μετά το άλμπουμ «Erotica», επιστρέφει στον αγγλικό στίχο με ένα φρεσκο single, με τον τίτλο, «Release Me».

Συνεχίζοντας στο vintage ηχόχρωμα των 70’s και προσθέτοντας νέα στοιχεία όπως αυτά της soul, το Release Me του Monsieur Minimal, δημιουργεί ένα ψυχεδελικό vintage μουσικό αποτέλεσμα, πάντα μέσα από το φίλτρο της ποπ που τον χαρακτηρίζει.
Το κομμάτι μιλάει για την απελευθέρωση και το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας, απολαμβάνοντας δίχως ταμπού, αλλά με σεβασμό στον συνάνθρωπο, τα πάθη και τις χαρές της «μικρής» μας ζωής, με πρώτη και σημαντικότερη αυτή του έρωτα.
O έκτος προσωπικός δίσκος του Monsieur Minimal αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, σε Βινύλιο και CD, από την Mo.Mi.Records σε διανομή της Panik Records.


Ακούστε το Release Me, εδώ.

 

Η Μάρθα Φριντζήλα ερμηνεύει το νέο τραγούδι των  «Φέρ’ το Φόκο»

Ένα καινούριο τραγούδι ως αντίδοτο και ξόρκι στον ζόφο, δίνει στην κυκλοφορία και το μουσικό σχήμα «Φέρ’ το Φόκο». Με τίτλο «Έρημος» και ερμηνεύτρια τη Μάρθα Φριντζήλα, το τραγούδι περιγράφει πως η εσωτερικότητα και η επιστροφή στην ανθρώπινη ρίζα μας μπορεί να αποτελέσει μήτρα δημιουργίας – της ισχυρότερης ενέργειας απέναντι σε ό,τι μας καθηλώνει.

Ο Έλληνας μουσικός παραγωγός Blend Mishkin, κυκλοφόρησε διαδικτυακά στις 23 Μαρτίου, μία συλλογή με τα αγαπημένα του remixes και dubs, από το 2009 έως το 2019 στα οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως οι Screechy Dan, Carlton Livingston, Luciano, Max Rubadub και πολλοί άλλοι.
Ακούμε τη συλλογή, εδώ.

 

Ο Γιαν Βαν συνδυάζει ρεμπέτικο και πανκ, στο νέο του κομμάτι «Μάτια Καστανά»

O Γιαν Βαν ή Jan Van de Engel, δηλαδή ο ντράμερ και τραγουδοποιός Γιάννης Αγγελόπουλος, κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, το καινούργιο τραγούδι «Μάτια Καστανά». Το κομμάτι, συνδυάζει τον ευθύ τρόπο του ρεμπέτικου με την ωμή ενέργεια της πανκ, περασμένα από τα κυκλώματα των αναλογικών συνθεσάιζερ.

Το μήνυμα του Γιαν Βαν που συνοδεύει την κυκλοφορία:
«Ο κόσμος μας αλλάζει, δοκιμάζεται. Η μουσική είναι εδώ, online, στο μυαλό, την καρδιά, καινούρια, παλιά, αγαπημένη, αδιάφορη, δυνατή, απαλή, θυμωμένη, ευγενική… είναι εδώ, μαζί μας. Δύναμη και υγεία σε όλους μας. Καλή ακρόαση».

Ακούστε από τις 27 Μαρτίου!

 

Ένα άκρως προσωπικό τραγούδι από την Παυλίνα Βουλγαράκη

Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα το ιδιαίτερα προσωπικό τραγούδι «Καμία Ψυχή», ένα πρώτο στίγμα για το υλικό που προετοιμάζει αυτή την περίοδο.
Μετά τη συνεργασία της με τη Δήμητρα Γαλάνη στα τραγούδια «Δεν Είπες Κάτι» και «Αυτό Ήταν Όλο», το «Καμία Ψυχή» είναι ένα τραγούδι που χαρακτηρίζεται «προσευχή» της Παυλίνας, η οποία υπογράφει τη μουσική -μαζί με τον Γιώργο Κυριάκο- και τους στίχους. Οι στίχοι, αντλούν έμπνευση από βιώματα της δημιουργού.

Παυλίνα Βουλγαράκη – Καμία Ψυχή

 

 

Νέο άλμπουμ από την Αναστασία Μουτσάτσου

Η Αναστασία Μουτσάτου, η οποία απουσίαζε δισκογραφικά τα τελευταία χρόνια, κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ, με τίτλο «Απ’ το μέλλον κι απ’ το παρελθόν». Ο δίσκος συγκεντρώνει ομάδα συνθετών και ερμηνευτών. Τους στίχους υπογράφει η νέα στιχουργός Ουρανία Πατέλλη.
Τα νέα τραγούδια έγραψαν ειδικά για τη φωνή της Αναστασίας Μουτσάτσου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Καζαντζής, Παντελής Θαλασσινός, Απόστολος Ρίζου, Θέμης Καραμουρατίδης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και η Ευτυχία Μητρίτσα. Ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδά μαζί της το τραγούδι «Στο σώμα σου ταξίδεψα» του Γιώργου Ανδρέου.

Το ομώνυμο τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα- ένα από τα τελευταία τραγούδια που συνέθεσε- ξεχωρίζει.


Ακούμε ολόκληρο το άλμπουμ, εδώ.

 

Οι «Λύκοι στη χώρα των Θαυμάτων» κυκλοφορούν σε μαύρο βινύλιο

Ένας δίσκος που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο σε περιορισμένα αντίτυπα (500 διπλά αριθμημένα LP ), το διπλό άλμπουμ «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» των Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη, επανακυκλοφορεί, αυτή τη φορά σε μαύρο βινύλιο χωρίς αρίθμηση, από το Ogdoo Music Group και την All Together Now.
Περιλαμβάνει 21 διασκευές απρόσμενων ελληνικών τραγουδιών, τα οποία έχουν ήδη διαγράψει την πορεία τους και οι δύο καλλιτέχνες τώρα τα παρουσιάζουν μέσα από το πρίσμα της προσωπικής μυθολογίας τους.

 

Οι εμβληματικοί δίσκοι του Θάνου Μικρούτσικου «Εμπάργκο» και «Ανθολόγιο», επανακυκλοφορούν.

Το «Εμπάργκο» κυκλοφορεί σε πολυτελή έκδοση, με σημείωμα του συνθέτη και τους στίχους των τραγουδιών. Στον δίσκο περιλαμβάνεται ως bonus το τραγούδι «Spleen», το οποίο κυκλοφόρησε στην έκδοση του 2008.
Ο δίσκος – σταθμός στην καριέρα του Θάνου Μικρούτσικου, το «Εμπάργκο», εγκαινίασε τη συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τον ποιητή Άλκη Αλκαίο, κυκλοφόρησε το 1982 και θεωρείται ως ένα από τα αριστουργηματικά έργα του. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Μαρία Δημητριάδη, ο Βλάσης Μπονάτσος, ο Κώστας Καράλης, ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μανώλης Μητσιάς. Στον δίσκο περιλαμβάνεται το τραγούδι «Ερωτικό», με περισσότερες από 10 επίσημες επανεκτελέσεις και το «Κακόηθες Μελάνωμα».

Το «Ανθολόγιο», μία συλλογή με 13 ηχογραφήσεις του Θάνου Μικρούτσικου στην CBS – Sony Music, από τις αρχές έως και τα μέσα της δεκαετίας του ’80, κυκλοφορεί παράλληλα με το «Εμπάργκο», από την Panik Records.

 

Συντάκτης: Νάνσυ Αγγελοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα