back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η FIFA σκέφτεται μεταγραφική περίοδο έως τον Ιανουάριο

Διαβάστε επίσης

Ανάμεσα στα μέτρα που σχεδιάζει η FIFA για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη ύφεση από την πανδημία του κορoνοϊού είναι και η θέσπιση μιας έκτακτης μεταγραφικής περιόδου μαμούθ.

Όπως αναφέρει η αγγλική «Telegragh» η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει ανοικτό το μεταγραφικό «παράθυρο» του καλοκαιριού έως τα τέλη Γενάρη, προκειμένου να κυκλοφορήσει περισσότερο «χρήμα» στην ποδοσφαιρική αγορά και να μπορέσουν να σταθούν πιο γρήγορα οι σύλλογοι στα πόδια τους.

Ούτως ή άλλως το προσεχές καλοκαίρι, λόγω της κρίσης που ξέσπασε λόγω της πανδημίας, υπολογίζεται πως η ποδοσφαιρική αγορά θα υποστεί πολύ μεγάλη «καθίζηση» ως προς τα ποσά που θα διατεθούν για μεταγραφές και η FIFA εκτιμά, πως ένα τέτοιο (έκτακτο) μέτρο, θα μπορούσε να επαναφέρει μία σχετική «κανονικότητα» σε όλο το ποδοσφαιρικό φάσμα.

Τη στιγμή μάλιστα, που πάρα πολλές ομάδες παγκοσμίως έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν στους παίκτες τους σκέψεις για μειώσεις αποδοχών, λόγω του κορονοϊού. Κι ως εκ τούτου ένα περαιτέρω «άνοιγμα» της μεταγραφικής αγοράς, θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε όλες τις ομάδες.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί επί τάπητος από τους αξιωματούχους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, σε επαφές που θα γίνουν το προσεχές διάστημα με τις ομάδες και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα