back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προχωρούν οι εργασίες για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας

Διαβάστε επίσης

Προχωρούν οι εργασίες για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας, με χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Στόχος είναι το μουσείο να αποκτήσει μία έκθεση σύμφωνα με τα σύγχρονα μουσειολογικά δεδομένα και κυρίως να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2021.

Έπειτα από συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Νέλλο Κανελλόπουλο, το Δ.Σ. του Ιδρύματος, στην συνεδρίασή του της 20ής Μαρτίου, αποδέχτηκε την πρόταση του ΥΠΠΟΑ να αναλάβει τη χρηματοδότηση της επανέκθεσης του Μουσείου. Η χορηγία, που αφορά στην εφαρμογή της μουσειολογικής -μουσειογραφικής μελέτης, είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ευχαριστήρια επιστολή της προς τον κ. Νέλλο Κανελλόπουλο η κ. Μενδώνη, «χάρη στην καθοριστική βοήθειά σας, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής θα μπορέσει να ολοκληρώσει την επανέκθεση του Μουσείου ως την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Σε άλλη περίπτωση οι διαδικασίες του Δημοσίου για τις σχετικές προμήθειες καθιστούν το εγχείρημα απολύτως απαγορευτικό».

Η οριστική μουσειογραφική μελέτη έχει εγκριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Μουσείων, ενώ σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση των εργασιών προγραμματίζεται πριν από την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τον Μάρτιο του 2021.

Βίκυ Παπαστεφάνου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα